Facebook, Whatsapp ve Instagram'da büyük çöküş

Facebook, whatsapp ve Facebook dünya çapında kesintiye uğradı. Kullanıcılar saatlerdir paylaşım yapamıyor.

13 Mart 2019 Çarşamba 23:23
Facebook, Whatsapp ve Instagram'da büyük çöküş






Facebook, Whatsapp ve Instagram'da büyük çöküş



Sosyal medya devlerine küresel vurgun. Facebook, İnstagram ve Whatsapp kullanıcıları erişim sorunu yaşıyor. Giriş hatası, paylaşım uyarısı alan sosyal medya kullanıcıları seslerini Twitter üzerinden duyurmaya çalışılor. 

Instagram, Whatsapp ve Facebook çöktü! Kullanıcılar Twitter'dan isyan ediyor, ünlü medya devlerinden ise şimdiye değin herhangi bir açıklama gelmedi. Türkiye saati ile 19.00 civarından başlayan erişim sorunu hala devam ediyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, Facebook, Instagram ve Whatsapp servislerinde global seviyede sorunlar yaşandığını açıkladı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, "Facebook, Instagram ve Whatsapp servislerinde global seviyede sorunlar yaşanmakta olup, ülkemizde de kısmen hissedilmektedir" dedi.
Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, Facebook, Instagram ve Whatsapp servislerinde global seviyede sorunlar yaşandığını ve Türkiye'de de kısmen hissedildiğini bildirerek, "Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezi @trcert ekiplerimiz siber olayları ve hizmet sürekliliğini 7/24 takip etmektedir." ifadesini kullandı.


Sayan, twitter hesabından sosyal iletişim ağlarında yaşanan sorunlara ilişkin paylaşımda bulundu.

Facebook, Instagram ve Whatsapp servislerinde global seviyede sorunlar yaşandığını ve bu durumun kısmen Türkiye'de de hissedildiğini belirten Sayan, Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezi @trcert ekiplerinin siber olayları ve hizmet sürekliliğini 7/24 takip ettiğini kaydetti.

FACEBOOK: SALDIRI DEĞİL

Facebook’un resmi Twitter hesabından konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, “Facebook ailesinin uygulamalarına erişimde yaşanan sorunların farkındayız. Sorunu mümkün olan en kısa sürede çözmek için çalışıyoruz” denildi.

Açıklamada, "Sorunu mümkün olan en kısa sürede çözmek için çalışmaya odaklandık, ancak sorunun DDoS saldırısı ile ilgili olmadığını doğrulayabiliriz" ifadelerine yer verildi.

Dünya genelinde yaşanan sorun Türkiye’deki kullanıcıları da etkileyince Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Dr. Ömer Fatih Sayan da konuyla ilgili olarak Twitter üzerinden açıklama yaptı.

Facebook, Instagram ve WhatsApp’ta yaşanan erişim sorununun anlık durumunu gösteren bir harita da paylaşan Sayan, “Facebook, Instagram ve Whatsapp servislerinde global seviyede sorunlar yaşanmakta olup, ülkemizde de kısmen hissedilmektedir. Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezi ekiplerimiz siber olayları ve hizmet sürekliliğini 7/24 takip etmektedir” dedi.
 

Son Güncelleme: 13.03.2019 23:52
Anahtar Kelimeler:
FacebookWhatsAppInstagram
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.