Google yapay zekada dünya devi oluyor

Yapay zeka araştırma şirketlerini satın alan Googlen hedefleri kestiremiyor Google yatırımları akıllı bütünleşik sistemlere yöneliyor.

28 Ocak 2014 Salı 01:13
Google yapay zekada dünya devi oluyor






Google yapay zekada dünya devi oluyor

Yapay zeka araştırma şirketlerini bünyesine kadan Google'ın hedefleri kestiremiyor. Dünyanın en büyük teknoloji şirketi haline gelen Google, yapay zeka teknolojisinde de dünya lideri olmak için önemli bir adım attı. Çeşitli alanlarda bilimsel çalışmalara imza atan Google, 'yapay zeka' üzerine uzmanlaşan Londra merkezli DeepMind adlı şirketi, 400 milyon dolar karşılığında bünyesine kattı.
SATIN ALMA REKORU KIRDI
Re/code'nin raporuna göre, Google, Londra'da faaliyetlerini sürdüren yapay zeka şirketi DeepMind'ı satın aldı. Şirket, konuyla ilgili detayları henüz paylaşmadı.

DeepMind adlı 'yapay zeka' şirketi, misyonlarının "en iyi makine öğrenme ve sistem nörobilim yöntemlerini kullanarak güçlü ve çok amaçlı öğrenme algoritmaları" üretmek olduğunu belirtiyor.

Google, daha önce de 'yapay zeka' üzerine çalışmalar yapan DNNresearch, Wavii ve Boston Dynamics gibi şirketleri de bünyesine katmıştı. Teknoloji devi, bünyesine kattığı son şirketlerle sektörde dünyanın 1 numarası olma yolunda büyük bir adım attı.
Akkıllı otomasyon sistemleri, akıllı şehirler, akıllı yollar ve robotlar gibi pek çok alanda faaliyet gösteren önemli şirketleri bünyesine katan Google için yorumcular önemli bir inovasyon süreci yakaladığına işaret ediyor.
Google'in son aldığı şirketin geliştirdiği projeler İngiltere ve ABD Savunma Bakanlığı tarafından kullanılıyor

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.