Uçak kazasından nasıl kurtulunur?

Dev uçak şirketleri daha güvenli hava yolculuğu için yaptığı araştırmaya artık uçak yolcularını da dahil etmeye, hatta uçak yolcularını da eğitimden geçirmeye çalışıyor. British Airways bu konuda öncü.

27 Eylül 2014 Cumartesi 01:33






Uçak kazasından nasıl kurtulunur?

   
Dünyanın en güvenli yolculuğu olarak görülse de, uçak yolculuğu milyonlarca kişinin korkulu rüyası hatta kâbusu denilebilir. Dev uçak şirketleri daha güvenli hava yolculuğu için yaptığı araştırmaya artık uçak yolcularını da dahil etmeye, hatta uçak yolcularını da eğitimden geçirmeye çalışıyor. British Airways bu konuda öncü.

İngiltere’nin gözde hava yolu şirketi British Airways uçuş güvenliği alanındaki çalışmalarıyla tanınıyor. 2004 yılından beri 15 bin yolcu British Airways Uçuş Güvenliği kurslarına katılım sağladı. Londra Heathrow hava limanı yakında düzenlenen kurslarda yarım günde yolcuların olası bir kaza halinde yapması gerekenler uygulamalı bir şekilde öğretiliyor.

Uçuş Güvenliği eğitmeni Andy Clubb derslerini anlattı:
“Biz eğitime acil durum çalışmasıyla başlıyoruz. Bu durum insanları acil bir durumda bildikleri planı uygulayıp uygulayamayacakları düşüncesinden uzaklaştırıyor. Frenleme pozisyonu dersimizin en önemli kısmını oluşturuyor. Elbette yolcuların kendilerini uçaktan çıkarabilmeleri için gerekli olan acil çıkış kapılarının açılması gibi bilgileri de veriyoruz.”

24 kişilik gruplara verilen derslerde öğrenciler, acil çıkış kapısının nasıl açıldığından, can yelekleriyle uçakta neden ve ne kadar beklemeleri gerektiğine dek bir çok bilgiye ulaşıyor.

Her gün dünyada 8.3 milyon kişi 93.500 uçuşla seyahat ediyor. Çoğunlukla bu uçuşlar kazasız sonlanıyor. Ancak son 10 yılda dünya genelinde 138 uçak kazası yaşandı.

Son Güncelleme: 27.09.2014 01:36
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.