Ankara - Bağdat hattında ipleri koparan sözler: İbadi ipini kopardı

Irak yönetimi Türkiye ile ilişkileri zehirleyen açıklamalara hız veriyor. Amerikan işgaline yıllardır sesini çıkaramayan, İran askerleri başta olmak üzere çok sayıda terör örgütünün ülkesinde cirit atmasına ses çıkaramayan Irak yönetimi Başika Kampı yüzünden Ankara'yı hedef aldı.

10 Ekim 2016 Pazartesi 10:42
Ankara - Bağdat hattında ipleri koparan sözler: İbadi ipini kopardı






Ankara - Bağdat hattında ipleri koparan sözler: İbadi ipini kopardı

Amerika, İngiltere, Fransa askerlerinin kucağından kalkmaya fırsat bulamayan işgalci batılı güçlerin ve Tahran yönetiminin kuklası haline gelen Irak başbakanı İbadi'nin hattini aşan sözleri, iki ülke arasındaki köklü ilişkileri zehirliyor.

Terör örgütlerinin cirit attığı, kendi vatandaşlarının her gün onlarcasının katledildiği, Musul başta olmak üzere yüzlerce yerleşim  biriminin DAEŞ işgali altında bulunduğu Irak'ta Şii'leri tahrik eden El İbadi Türk askerinin kurduğu Başika Kampı'nı hedef alan tahrik dolu sözlerine Ankara'nın tepkisine neden oluyor.
TÜRK ASKERİ KIPIRDAMASIN MIŞ

Haydar el İbadi, yaklaşan Musul operasyonu öncesinde Türkiye'ye yönelik yaptığı açıklamada "Irak'taki Türk askerinin yerinden kıpırdamamasını tavsiye ediyoruz" dedi

Irak Başbakanı Haydar el İbadi, yaklaşan Musul operasyonu öncesinde Türkiye'yi tehdit ederek, "Irak'taki Türk askerinin yerinden kıpırdamamasını tavsiye ediyoruz" dedi.
Operasyona sadece Iraklıların katılacağını belirten İbadi, "Musul operasyonu vakti gelince başlayacaktır ve sadece Iraklılar katılacaktır. Herhangi bir yabancı gücün varlığı Irak'ın toprak bütünlüğününü ihlal anlamına gelir ve Türk liderlerin, askerlerin Irak'ta kalacağı yönündeki ısrarlarını garipsiyorum" dedi.


SEN ÖNCE KENDİ ÜLKENİ KURTAR

İbadi'nin tahrik kokan sözlerine Ankara'dan sert tepki geldi. Başbakan Binali Yıldırım, Irak Başbakanı Haydar el İbadi'ye verdiği yanıtta, "Önce siz vatandaşlarınıza sahip çıkın, yok olmalarının önüne geçin, devlet olmayı bilin; sonra Türkiye'ye laf edin" dedi.

Binali Yıldırım'ın açıklaması şöyle;

"Suriye ve Irak'ta yaşanan istikrarsız durum en fazla Türkiye'yi etkilemektedir. Bölgeyle fiziki ve gönül bağı olmayan ülkeler, bu bölge bir takım çalışmalar yaparken, bölge ülkelerinin sesi çıkmıyor. En büyük bedeli ödeyen Türkiye'nin meseleye sahip çıkmasından rahatsız olduklarını görüyoruz. Bunu söyleyenlerin önce ülkelerine sahip çıkmaları lazım. Önce siz vatandaşlarınıza sahip çıkın, yok olmalarının önüne geçin, devlet olmayı bilin; sonra Türkiye'ye laf edin. Bunu yapmazsanız, söylediğiniz laflar mizahi olur. Orada cirit atan terör örgütleri, bir takım unsurları orada barındırmaya devam ederseniz, Türkiye elbette hudutlarını korumak, vatandaşlarının can ve mal güvenliğini sağlamak için her türlü tedbiri alır. Türkiye'nin 40 yıldır başını ağrıtan terör örgütü sizin topraklarınızda cirit atacak, Türkiye, masum insanların hayatlarını korumak için çabalayacak, gayret edecek laf edeceksiniz. Bunun kabul edilebilir bir yanı yok. "

 
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.