Halep'te son durum; Yeniden anlaşma sağlandı

Suriyeli muhalif bir yetkili, Halep'te yeni bir anlaşmaya varıldığını ve karşılıklı olarak ikişer köyden tahliyelerin yapılacağını duyurdu

17 Aralık 2016 Cumartesi 10:12
Halep'te son durum; Yeniden anlaşma sağlandı






Halep'te son durum; Yeniden anlaşma sağlandı

İranlı Şii milislerin rehin tuttuğu siviller de dahil, Halep'te tahliye için 4 gün içinde 5. kez anlaşma sağlandı, Suriyeli muhalif bir yetkili, Halep'te yeni bir anlaşmaya varıldığını ve karşılıklı olarak ikişer köyden tahliyelerin yapılacağını duyurdu

Suriyeli muhaliflerden bir yetkili, Doğu Halep'te muhaliflerin elindeki bölgelerden tahliyelerin tamamlanması için yeni bir anlaşmaya varıldığını bildirdi.

El Arabiya el Hadat kanalına açıklamada bulunan muhalif yetkili El Faruk Ebu Bekir, anlaşmanın, muhaliflerin elindeki iki Şii köyünden ve rejim güçlerinin kuşatmasında olan Lübnan sınırı yakınlarındaki iki kasabadan yaralıların tahliyeleri ve Doğu Halep'ten tam tahliyeyi içerdiğini aktardı.

Ebu Bekir, Şii kasabaları Fua ve Kefraya'dan kaç kişinin tahliye edileceğine dair bir bilgi vermedi.

BAŞBAKAN YARDIMCISI KAYNAK: İNŞALLAH UZLAŞMA BOZULMAZ


Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Halep'ten tahliye sürecinin yeniden başlamasının beklendiğini söyledi.

Kahramanmaraş'ta açıklama yapan Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, "Cumhurbaşkanımız taraflarla görüştü, tahliyelerle ilgili gece boyunca görüşmeler sürdü. Taraflar arasında bir uzlaşmanın yapıldığını haber aldık. İnşallah bu uzlaşma bozulmaz. Şii milislerin 2 yerde sıkıştığı, bunların da tahliyesi söz konusuydu. Muhtemelen bugün tekrar tahliye süreci başlayacaktır diye düşünüyorum" dedi.
Son Güncelleme: 17.12.2016 10:14
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.