1 liraya satılan bina, 31 bin liraya geri alındı

13 Temmuz 2011 Çarşamba 23:18
1 liraya satılan bina, 31 bin liraya geri alındı








Manisa'nın Saruhanlı ilçesine bağlı Hacırahmanlı beldesinde 23 yıl önce ''1 lira'' gibi sembolik bir fiyata Türkiye Elektrik Kurumuna (TEK) satılan ve yaklaşık 10 yıldır atıl halde olan 305 metrekarelik bina, Belde Belediyesince ''31 bin lira'' bedel ödenerek geri alındı.

Hacırahmanlı Belediye Başkanı Ata Hasgüleç, yaptığı açıklamada, beldede 1988 yılında Salih Şen'in Belediye Başkanlığı döneminde belediyeye ait içinde 3 dükkanının bulunduğu 305 metrekarelik binanın sembolik bir bedelle TEK'e satıldığını ifade etti.

Binanın, TEK Saruhanlı Şebeke Müdürlüğüne bağlı Hacırahmanlı Belde Şefliği olarak 10 -15 yıl hizmet verdiğini belirten Hasgüleç, Türkiye Elektrik Dağıtım A.Ş'nin (TEDAŞ) özelleşme sürecine girmesiyle atıl hale dönüşen binanın 8-10 yıldır sadece depo olarak kullanıldığını ifade etti.

Belediye Meclis üyeleriyle yaptıkları görüşmenin ardından, binayı satın almaya karar verdiklerini anlatan Hasgüleç, şunları kaydetti:

''Karar Belediye Meclisi'nden geçtikten sonra TEDAŞ ile temasa geçtik, binayı geri almak istediğimizi ifade ettik. Yapılan değerlendirmeler sonucunda 23 yıl önce bedava verilen binayı 31 bin lira ödemek suretiyle geri aldık. Binada yeniden düzenleme yapacağız. Yapının ne şekilde değerlendireceğine daha sonra karar vereceğiz.''

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.