2015 yılında yüzde 14 toprak kaybetmiş

IHS Janes'in raporuna göre IŞİD terör örgütü 2015 yılı içerisinde elindeki toprakların yüzde 14'ünü kaybetti.

22 Aralık 2015 Salı 16:10
2015 yılında  yüzde 14 toprak kaybetmiş






2015 yılında  yüzde 14 toprak kaybetmiş

IHS Janes'in raporuna göre IŞİD terör örgütü 2015 yılı içerisinde elindeki toprakların yüzde 14'ünü kaybetti.
IŞİD en önemli kayıplarını, koalisyon güçlerinin hava saldırılarıyla desteklediği Kürt güçleriyle savaştığı Suriye ve Irak’ın kuzeyinde yaşadı.

Suriye–Türkiye sınırındaki Tel Abyad, Irak’ın Tikrit kenti ve Beyci bölgesi, Suriye’in Rakka ile Irak’ın Musul kentleri arasındaki ana yol da kaybedilen bölgeler arasında yer aldı.

PALMİRA VE RAMADİ ÖNEMLİ KAZANIMLAR

IŞİD’in kontrol ettiği alanın 12 bin 800 kilometre kare azalarak 78 bin kilometre kareye gerilediğini belirten rapor, bu verilere rağmen Suriye kenti Palmira ve Irak’ın en büyük ikinci eyaleti Anbar’ın başkenti Ramadi’nin IŞİD’in önemli kazanımları arasında olduğunu ortaya koydu.


IŞİD’in kayıplarını “Baskı altına girdiklerinde sonuna kadar savaşmıyorlar. Çekiliyorlar ve başka bir yerde karşı saldırı yapıyorlar” sözleriyle yorumlayan kurumun kıdemli Ortadoğu uzmanı Columb Strack, Suriye’de Kürtlerin kontrol ettikleri alanları yüzde 186 oranında artırmasını ise “IŞİD Kürt bölgesini elinde tutmaya, Suriye ve Irak yönetimlerini geleneksel Sünni bölgelerden çıkarmaya nazaran daha az önem veriyor” diyerek değerlendirdi.

EN BÜYÜK KAYIP SURİYE YÖNETİMİNİN

Rapora göre Irak yönetimi 2015 yılında, topraklarının yüzde altısını geri alırken Kürdistan Bölgesel Yönetimi de yüzde ikisini geri aldı. Yıl içindeki en büyük toprak kaybını ise yüzde 16’yla Suriye yönetimi yaşadı.
Son Güncelleme: 22.12.2015 16:15
Anahtar Kelimeler:
IŞİDTerörSuriye
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.