22 yıldır dinmeyen acı; Başbağlar

100 kadar PKK'lı teröristin imzasını taşıyan Başbağlar Katliamı'nın üstünden 22 yıl geçti. 33 vatandaşımızın hunharca katledildiği Başbağlar'da acılar hala taze

06 Temmuz 2015 Pazartesi 02:52
22 yıldır dinmeyen acı; Başbağlar






22 yıldır dinmeyen acı; Başbağlar

Türkiye 22 yıl önce Erzincan'dan aldığı acı bir haberle sarsıldı, Kemaliye'ye bağlı Başbağlar'a saldıran silahlı 100 kişilik PKK'lı katil 33 kişiyi hunharca katletti. Çok sayıda evi ateşe veren teröristler 5 vatandaşı diri diri yakarak öldürdü. Acı hiç bir zaman dinmerdi, Başbağlar katliamına imza atan teröristlerden hiçbiri yakalanamadı.

BURUK TÖRENLE ANILDILAR

Erzincan'a Kemaliye ilçesine bağlı Başbağlar köyündeki katliamın üzerinden tam 22 yıl geçti ancak acısı hâlâ dinmedi. 33 kişinin şehit düştüğü olayların yıldönümünde Başbağlar'da tören düzenlendi.

Şehitlerin kabri başında Kur'an-ı Kerim okundu, dualar okundu. Daha sonra Erzincan İl Özel İdaresi tarafından yapılan Başbağlar Şehitlik Anıtı'nın açılışı yapıldı. Saldırıda damadı Ali Özdemir'i kaybettiğini ifade eden 75 yaşındaki Hafize Kuruçaylı ise devletten tek beklentilerinin, saldırıyı gerçekleştirenlerin bulunması olduğunu dile getirdi. Katliamdan yaralı olarak kurtulan köy muhtarı Ali Akarpınar “Başbağlar köyü bu acıya rağmen bayrağına, ülkesine bağlılığının açık bir göstergesi olarak köyünü terk etmedi.” dedi. 

Katliamın yaşandığı köydeki anma törenine Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Binali Yıldırım, Erzincan Valisi Süleyman Kahraman, AKP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Muş, CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ile çok sayıda milletvekili ve vatandaş katıldı. Anma töreninde konuşan CHP Milletvekili Veli Ağbaba “22 yıldır ağlayan gözlerinize, kanayan yüreğinize tüm Türkiye tanıklık etti. Ama katliam bir türlü aydınlatılamadı. Meclis'te bir kez daha araştırma komisyonu kurulması için bir önergemizi yarın vereceğiz. Sivas bizim yürek yangınımız, Başbağlar ise kurşun yaramızdır. Başbağlar'ın yarasından akan kan Sivas'ın yangınını söndürmez. Bizim gözümüzde biri ateşle biri kurşunla işlenmiş iki insanlık suçudur. Bizim için Sivas neyse Başbağlar da odur. Acıları yarıştırmak vicdanla bağdaşmaz.” dedi. 

5 Temmuz 1993'te PKK'lı 100 kişilik terörist, akşam namazı için camiye giden vatandaşları köy meydanında topladı. Örgüt propagandası yaptıktan sonra 28 vatandaşı kurşuna dizdi. Biri kadın biri çocuk olmak üzere 5 kişi de ateşe verilen evler içinde diri diri yakıldı. Köyden ayrılırken “2 Temmuz Madımak olayının intikamını aldık” notunu düştü. Olayın failleri ise yakalanamadı.
Son Güncelleme: 06.07.2015 02:54
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.