3 yılda 110 bin kişi girişimcilik eğitimi aldı

29 Kasım 2012 Perşembe 16:20
3 yılda 110 bin kişi girişimcilik eğitimi aldı






ANKARA (CİHAN)- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, son 3 yılda 110 bin kişinin girişimcilik eğitimi aldığını, bunların arasından 5 bin kişinin de girişimcilik desteği alarak kendi işlerini kurduğunu söyledi. Her yıl 5 bin kişinin girişimcilik desteği ile ekonomiye istihdam sağlamasını hedeflediklerini belirten Ergün, Önümüzdeki yıl KOSGEB müdürlüklerini 81 ile kuracağız. KOBİ'ler artık istediği zaman KOSGEB müdürlüklerine ulaşabilecek. dedi.

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Genel Kurul Toplantısı, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın başkanlığında ve Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün'ün katılımıyla KOSGEB Konferans Salonunda gerçekleşti. Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, burada yaptığı konuşmada, 2015 yılında yüksek gelir grubuna giren ülkeler arasına girmeyi hedeflediklerini belirtti. Nihat Ergün de konuşmasında Babacan'ın sözlerine atıfta bulunarak, bu hedefe günümüzdeki ihracat rakamlarıyla girilemeyeceğinin altını çizdi. Sanayi Bakanı, Yüksek katma değerli ürünler ihracat etmeliyiz. Bunun için gerekli desteği veriyoruz. Ancak ne yapacağını bilen KOBİ'lere destek vereceğiz. Çünkü KOSGEB'in bir amacı da işletmelerin ömrünü uzatmak. 5 yılda işletmeler bitiyor. Biz bu ömrü uzatmak istiyoruz. Bunun için sağlam adım atan KOBİ'lerin her zaman yanındayız. diye konuştu.

3624 sayılı Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı Kurulması Hakkında Kanunun 6. maddesi gereğince gerçekleşen Genel Kurul toplantısında, KOSGEB'in 2009-2011 Yıllarına ait Faaliyet Raporları ile 2010-2012 Yıllarına ait Performans Programları sunuldu. Ayrıca Küçük ve Orta Ölçekli İşletmelerin Geliştirilmesi ve Desteklenmesi için KOBİ sahiplerinden öneriler alındı.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.