ABD-Türkiye ilişkileri daha da gelişmeli

05 Aralık 2012 Çarşamba 13:32
ABD-Türkiye ilişkileri daha da gelişmeli






ADANA (CİHAN)- Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Dışişleri Bakan Yardımcısı Muavini Eric Rubin, Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz´ı ziyaret etti.

ABD Adana Konsolosu John Espinoza ile birlikte Zihni Aldırmaz´ı ziyarete gelen Rubin, ilk kez geldiği Adana´dan çok etkilendiğini söyledi. Rubin, ABD-Türkiye ilişkilerinin daha da gelişmesini arzu ettiklerini söyleyerek, İlişkilerimiz sürekli gelişiyor ama ben daha da gelişmesini umuyorum. dedi.

Çukurova ile ticareti artırma yollarını aradıklarını belirten Eric Rubin, Suriye konusuna da değinerek, orada yaşanan insanlık dramının üzücü olduğunu ifade etti.

Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, Eric Rubin´e Adana ve Çukurova´yı anlattı. Türkiye´yi tanımak istiyorsanız Adana´yı tanımanız yeterli. Çünkü burada ülkenin 81 vilayetinden insanlar yaşıyor diye konuşan Zihni Aldırmaz, Çukurova coğrafyasının önümüzdeki 10 yılda İstanbul´dan sonra Türkiye´nin ikinci büyük merkezi olacağını aktardı.
Zihni Aldırmaz, Büyükşehir Yasası'nın değişmesiyle 350 kilometrelik sahil şeridine turizme yönelik altyapı hizmeti götürebileceklerini belirterek, Çukurova´nın sağlık turizmi açısından da elverişli olduğunu kaydetti.
Zihni Aldırmaz, ABD ile Türkiye´nin Çukurova´da birçok sektörde işbirliği yapabileceğini söyleyerek, Çukurova; Ortadoğu, Afrika ve Orta Asya´ya köprü durumunda. şeklinde konuştu. Suriye´deki sorunun bir an önce çözülmesi dileğinde bulunan Zihni Aldırmaz, bölgeye barış geldikten sonra da yapılacak çok iş olduğunu dile getirdi.

Ziyarette Zihni Aldırmaz, Eric Rubin´e Toroslara özgü el dokuması kilim ve Çukurova´da Doğa ve Tarih kitabını hediye etti.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.