Ağaoğlu ve rüşvet haberlerine yalanlama

18 Temmuz 2011 Pazartesi 18:22
Ağaoğlu ve rüşvet haberlerine yalanlama







Ağaoğlu Şirketler Grubu, Yeni Şafak gazetesinde yer alan 'Ağaoğlu rüşveti verdi oldu' başlıklı haberi yalanladı. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK) ile Devlet Denetleme Kurulu'nu (DDK) da denetime davet etti.
Haberi kınayan Vakıfbank ise bugüne kadar uygun olmayan bir projeye ya da yatırımcıya usulsüz kredi verilmediğini vurguladı. Yeni Şafak ünlü müteahhit Ali Ağaoğlu'nun ihaleler için gerekli teminat mektuplarını kolaylıkla aldığı Vakıfbank'ı kendi bankası gibi kullandığı iddia etmişti.

İddialar Ağaoğlu Şirketler Grubu tarafından yalanlandı.
Gruptan yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi: Yeni Şafak gazetesinin 18 Temmuz 2011 tarihli nüshasında yer alan 'Ağaoğlu rüşveti verdi oldu' başlıklı manşet haberindeki gerçek dışı iddialar itibarımızı zedeleme amacını taşımaktadır. Habere konu olan iddiaların Ağaoğlu markasına saldırı amacı taşıdığını kamuoyunun bilgisine sunmak isteriz.
Haberdeki iddialar, sadece şirketimizi değil, ülkemizin değerli kuruluşlarından TOKİ'yi, Emlak GYO'yu, Vakıfbank'ı ve haberde adı geçen diğer şahısları da zan altında bırakmaktadır. Haberde geçen asılsız iddiaların şirketimizin iş yapma kültürü ve anlayışıyla hiçbir ilgisi yoktur.
Ağaoğlu Şirketler Grubu olarak, açıklık ve hesap verme ilkelerine bağlı olduğumuzu bu vesileyle herkesin bilgisine sunmak isteriz. Kamuoyuna karşı taşıdığımız sorumluluğun bilinciyle başta BDDK ve DDK olmak üzere, yetkilileri kayıtları incelemeleri ve gerekli bilgileri görmeleri amacıyla genel merkezimizde hemen bilgi sunmaya davet ediyoruz.
Gerçeklerin ortaya konması adına tüm yetkililere yardımcı olacağımızı açıkça duyuruyoruz. Saldırının arkasında başka bir neden yatıyor olabilir mi? İyi tanıdığımız bir gazetenin, böyle asılsız bir iddiayı haber olarak içeriğine ve manşetine taşımasının arkasında bir baskı unsuru olup olmadığını merak ediyoruz. Söz konusu Albayrak grubu daha önce, Ateş Tuğla'ya ait arazi üzerinde proje geliştirmiş ancak seneler geçmesine rağmen taahhüt ettiği projeyi realize edememesi üzerine sözleşmesi feshedilmiştir. Daha sonra aynı arazinin satışa çıkarılmasının ardından grup şirketimiz Akdeniz İnşaat bedelini ödeyerek satın almıştır.
İddialara bakıldığında, Albayrak grubunun teknik takiple belirlenmiş bulunan kredi taleplerine olumsuz yanıt verilmiş olmasının bir etkisi olabileceği de dikkat çekmektedir.
 Şimdi soruyoruz: Türkiye'nin en büyük kuruluşlarını karalamak üzere hazırlanmış bu haberin saldırı unsuru haline getirilmesinin ardında hangi sebep yatmaktadır? Her türlü maddi ve manevi tazminat haklarımız saklı kalmak üzere, üzerimize atılan bu suçlamaya karşı yasal süreci başlatacağımızı kamuoyunun dikkatine sunarız.
VAKIFBANK'TAN HABERE KINAMA
Haber Vakıfbank yönetimi tarafından da kınandı. Bankadan konuya dair yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: Yeni Şafak gazetesinde yayınlanan 'Ağaoğlu rüşveti verdi, oldu' başlıklı manşet haberinde bankamızla ilgili iddialar karşısında açıklama yapılması gereği doğmuştur. Haberin genelinde şahıslara yönelik iddialar yer alırken, bankamızın adının usulsüz kredilendirmelerle ilişkilendirilmesini kınıyoruz. Bankamız bugüne kadar hiçbir dönemde, uygun olmayan hiçbir proje veya yatırımcıya usulsüz bir şekilde kredi açmamıştır. Vakıfbank için proje kredilerinde önemli olan; risk-teminat dengesi, kredinin verimliliği ve geri ödeme şartlarıdır. Bu kriterler dışında herhangi bir şart söz konusu değildir.
Haberde iddia edildiği gibi bahsi geçen kredinin kısa bir sürede kullandırılması söz konusu değildir. Bankamız, söz konusu proje ile başından beri ilgilenmiş ve krediye değer bulmuştur.

Anılan proje, TOKİ iştiraki olan Emlak GYO projesi olup, Hasılat Paylaşımı esasları çerçevesinde ve Emlak GYO kontrolünde yürütülecektir. Tüm nakit akışı Emlak GYO tarafından kontrol edilecektir. Dolayısıyla Ayazağa proje kredisi, esas itibariyle proje değerliliğine, risk-teminat dengesine ve kredinin verimliliğine bakılarak tahsis edilmiş bir kredidir. Firma seçiminde, Emlak GYO'nun ihale şartnamesi çerçevesinde, ihaleyi kazanmış firmalar değerlendirmeye alınmıştır.

 Bankamızın kredilendirme süreçleri, tamamıyla bankacılık usul, mevzuat ve teamülleri çerçevesinde, kurumsal bir vizyonla ve Yönetim Kurulu'nun karaları doğrultusunda yürütülmekte olup, kişisel tercihlerin ve tasarrufların karar sürecinde etkili olması söz konusu değildir.

Bu haberde yer alan iddiaları şiddetle kınıyor ve bankamızın görüşleri alınmadan haber yapılmasını, yasal dayanaktan yoksun suçlamalarla bankamızın adının karalanmasını habercilik ilkeleri açısından etik bulmadığımızı belirtiyor, her türlü yasal haklarımız saklı kalmak koşuluyla kamuoyunun bilgilerine sunuyoruz. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.