AK Parti ve CHP'li yöneticiler buluştu

08 Temmuz 2011 Cuma 23:40
AK Parti ve CHP'li yöneticiler buluştu






AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, CHP heyetiyle yaptıkları görüşmenin, olumlu ve yapıcı bir havada geçtiğini belirterek, ''CHP'li milletvekillerinin yasama faaliyetlerine katılması arzusunda olduğumuzu, onları TBMM'de görmek istediğimizi çok net şekilde ifade ettik'' dedi.

Canikli, AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın ile birlikte gazetecilere yaptığı açıklamada, TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in başkanlığında, odasında CHP heyetiyle bir araya geldiklerini anımsattı. Nurettin Canikli, Başkan Çiçek'in, sorunun çözülmesi gerektiğini, CHP'lilerin yasama faaliyetlerine katılmasının doğru olacağını, bunun için de AK Parti ve CHP'li milletvekillerinin bir araya gelerek bu sorunun çözülmesi noktasında kendilerini davet ettiğini söyledi.

Çiçek'in, AK Parti ve CHP'nin bu görüşmeleri karşı karşıya yapmalarının daha uygun bir yöntem olacağını ifade ederek görüşmeden ayrıldığını anlatan Canikli, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu konuyla ilgili kanaatlerimizi, düşüncelerimizi aktardık. CHP heyeti de aynı şekilde kanaatlerini ifade ettiler. Olumlu ve yapıcı bir havada geçti. Biz CHP'li milletvekillerinin TBMM'de yasama faaliyetlerine katılması arzusunda olduğumuzu ve onları TBMM'de görmek istediğimizi çok net şekilde ifade ettik. Konu bütün boyutlarıyla bu çerçevede tartışıldı. Bu teatiden sonra bizim düşüncelerimizi, kanaatlerimizi, kendi yetkilileriyle görüşmek ve değerlendirmek; onların da bize aktardığı düşünceleri,

yetkililere aktarmak üzere ayrıldık. CHP'nin bu konuyla ilgili bize aktardığı düşünceleri değerlendirmek üzere tekrar bir araya gelmek üzere ayrıldık.''    

 

"SÜRECİ OLUMSUZ ETKİLEMEK İSTEMİYORUZ"

Bir basın mensubunun "Bir deklarasyon metninin yayınlanması bekleniyor'' sözleri üzerine Canikli, "Hayır, şu anda bir karar yok. Bir sonuç söz konusu değil. İlk elden ve net bir şekilde kanaatlerimizi, düşüncelerimizi, son derece açık bir şekilde birbirimize aktardık. Şu an itibarıyla ne içerikte ne de yöntemde, üzerinde anlaşılan bir durum söz konusu değil" dedi.

Canikli, AK Parti'nin bu konudaki düşüncesinin ana hatlarıyla ne olduğunun sorulması üzerine, bu düşüncelerini Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ifade ettiğini belirterek, "Çok fazla ayrıntıya girerek, şu süreci olumsuz etkilemek istemiyoruz. Sonuç itibarıyla bu düşüncelerimiz, CHP ile paylaştığımız düşünceler. Bunların bir çoğu da kamuoyuyla paylaşıldı. Ayrıntıya girmemiz doğru olmaz. Çünkü bu arkadaşlarımızın Meclise gelmelerini temin etmeyi amaçlayan iyi niyetli bir görüşme var. Bu nedenle yanlış

anlaşılmalara neden olabilecek açıklamalardan kaçmamız gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Canikli, bir sonraki görüşmenin tarihinin yarın belli olacağı söyledi. Canikli, bir gazetecinin, CHP'nin, "Yasal düzenleme ısrarında bulunursak, süreç tıkanır" değerlendirmesinin anımsatılması üzerine, "Ona biz de katılıyoruz. Doğru. Tutuklu arkadaşlarının salıverilmesini sağlama amaçlı birçok öneri gündeme geldi ama hiçbir tanesi somut olarak aktarılmadı, sadece kamuoyunda tartışıldı. Bugüne kadar çözüm olabilir gerekçesiyle ortaya sürülen önerilerden hiçbirisinin. Bunlar içerisinde yasal düzenleme

gerektirenler de var. Bu önerilerin hiçbirisinin sorunu çözemeyeceği ya da yan etkilerinin çok büyük boyutlarda olması hasebiyle uygulama kabiliyetinin olmadığı ortaya çıktı. Belki bu da kastediliyor. Oradan yola çıkarak, yasal düzenlemeler yapmak sistemi tıkar'' diye konuştu.

CHP'li vekillerin pazartesi günü yemin etmeleri konusunda umutlu olup olmadığı sorulan Canikli, baştan beri umutlu olduğunu söyledi.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.