Almanya şimdi de Türkçe anadil ders kitaplarından vergi istiyor

16 Temmuz 2011 Cumartesi 17:18
Almanya şimdi de Türkçe anadil ders kitaplarından vergi istiyor






Almanya'da birçok politikacının 'uyuma engel' diye karşı çıktığı Türkçe öğretiminin önündeki engeller bitmek bilmiyor. Türkçe dersi için zaman zaman sınıf bulamama veya başka sorunlarla karşılaşılan Almanya'da vergi olayı yeni bir engelleme şeklinde yorumlandı. Diplomatik kargo olmadığı için vergiye tabi tutulan kitapların ücretsiz olarak dağıtılacak olması da vergi talebini değiştirmiyor.

 

Türkçe ders kitapları için vergi talebini doğrulayan Stuttgart Başkonsolosluğu Eğitim Ataşesi Meriç Gök teslim aldıkları ders kitaplarının şu anda depoda beklediğini belirterek, "Vergisi ödendikten sonra yeni eğitim ve öğretim yılında öğrencilere dağıtılacak." dedi. Gök, "Yetkililer, ücretsiz dağıtacağımızı beyan etmemize rağmen kitabın toplam ücretinin yüzde yedi oranında vergi ödememiz gerektiğini belirtti." ifadelerini kullandı.

 

Karlsruhe Başkonsolosluğu Eğitim Ataşesi Murat Çelebi ise kitapları geçtiğimiz yıl teslim aldıklarını ve öğrencilere dağıttıklarını belirterek, "Ancak Alman yetkililerinin vergi talebi devam ediyor. Kitapları teslim aldığımız geçtiğimiz Ekim ayından beri vergi ile ilgili yazışmalarımız devam ediyor. Henüz bir sonuç alamadık.'' dedi.

 

Hamburg Eğitim Ataşeliğine vekalet eden Başkonsolos Yardımcısı Canan Ünal ise kendilerinden her hangi bir ücret ya da vergi talep edilmediğini belirterek, "Bizden sadece kitap paketlerinin üzerinde içinde ne olduğuna dair liste olmadığı için paketleri açmamızı istediler. Bizde tek tek açarak kitapları teslim aldık.'' dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.