Altepe: Bursa'yı sporda Türkiye birinciliğine taşımayı hedefliyoruz

06 Aralık 2012 Perşembe 16:14
Altepe: Bursa'yı sporda Türkiye birinciliğine taşımayı hedefliyoruz






BURSA (CİHAN)- Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa'yı sporda Türkiye birinciliğine taşımayı hedeflediklerini söyledi.

Recep Altepe, Pilot Sanayi İlköğretim Okulu Spor Salonu'nun açılış töreninde yaptığı konuşmada, kentin her bölgesinde yürüme mesafesinde spor tesisleri kurduklarını belirtti.

Bursa´da 7´den 77´ye herkesin spor yapmasını istediklerin belirten Altepe, Okullarımızda eğitimlerini sürdüren öğrencilerimizin beden eğitimi derslerini bizim dönemimizde olduğu gibi okul koridorlarında değil de konforlu ve modern spor salonlarında rahat bir şekilde yapmalarını istiyoruz. Bu sayede de okullarımızdan daha çok sayıda başarılı sporcularımızın olimpiyatlara katılmasını hedefliyoruz. dedi.

Başkan Altepe, Büyükşehir Belediyesi olarak yapılan spor yatırımları ve amatör sporun desteklenmesiyle Bursa´nın ileride `spor turizmi´ noktasında da kente katma değer sağlayacağını vurguladı. Spora ve sporcuya desteklerinin sürdüğünü kaydeden Altepe, Bursa´nın bir spor kenti olmasını, diğer alanlarda olduğu gibi sporda da öncü bir kent olmayı istiyoruz. Türkiye´de İstanbul´dan sonra sporda ikinci sırada olalım demiştik. Şu anda 29 bin öğrencimizle okul sporlarında İstanbul´dan sonra 2. sıradayız. Bu çok sevindirici. Yapılanlar boşa gitmiyor, çalışmalarımızın karşılığını alıyoruz. Sporda Bursa´yı birinciliğe taşımayı hedefliyoruz. şeklinde konuştu.

Pilot Sanayi İlköğretim Okulu Spor Salonu´nun, hem okul öğrencileri hem de çevre semtlerdeki vatandaşlar tarafından kullanılmasının önemine de işaret eden Altepe, Bu dönem, Bursa´nın ve Büyükşehir Belediyesi´nin hamle yılı oldu. Ne söylediysek hepsi yapıldı. Bu dönem 20 yılda yapılan işlerden daha çok hizmet gerçekleştirildi. Bursa´da gençlerimizin ve çocuklarımızın da hedefleri olan, idealist, ahlaklı ve sportif bir gençlik olmaları için tüm çabamızla çalışıyoruz. diye konuştu.

İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar da Bursa´daki eğitim kurumlarında Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan yatırımlarla öğrencilerin daha sağlıklı bir geleceğe adım attıklarına işaret etti.

Konuşmaların ardından Başkan Altepe ve protokol üyelerinin kurdele kesmesiyle Pilot Sanayi İlköğretim Okulu Spor Salonu hizmete girdi. Salonu gezen Altepe, basketbol potasına atış yaptı.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.