Altın Kemer umudu çabuk söndü

09 Temmuz 2011 Cumartesi 16:51
Altın Kemer umudu çabuk söndü










Başpehlivanlık güreşlerinin 2. turunda, son iki yılın başpehlivanı Mehmet Yeşil Yeşil ile rakibi Fatih Atlı normal sürede yenişemeyince puanlama güreşi başladı. Yeşil, rakibininden puan alarak, müsabakayı kazanmak için yaptığı ataklarda başarılı olamadı. Bir pozisyonda Fatih Atlı, kontra yaparak, Yeşil'in sırtını yere getirdi.

Güreş otoritelerince bu yıl için Recep Kara ile Mehmet Yeşil Yeşil'in finalde muhtemel rakipler olabileceği konuşulurken, 2. turdaki sürpriz olarak nitelenen Yeşil'in elenmesi şaşkınlık yarattı.

Bu yıl da başpehlivanlığı kazanması halinde, Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde üst üste 3 defa başpehlivan olduğu için altın kemerin ebedi sahibi olmayı hedefleyen Yeşil, güreş sonrası büyük üzüntü yaşadı. Başpehlivanlık favori ismini yenen pehlivan Fatih Atlı arkadaşlarınca omuzlarda taşındı.

Kırkpınar Ağası Seyfettin Selin de son 20 yılın en güzel Kırkpınar güreşlerinin olduğunu vurgulayarak, şunları söyledi:

''Güzel güreşler oluyor. Mehmet Yeşil Yeşil arkadaşımı da kutluyorum. Aktif güreşti ama yenildi. Seyirci böyle güreşler istiyor. Kimse burada başpehlivan belirleyemez. Hakkıyla kazanılıyor. Yarın da çok güzel güreşler olacak. 20 yılın en iyi güreşleri oluyor.''

 

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.