Altındağlı engelliler hünerlerini sergiledi

05 Aralık 2012 Çarşamba 13:33
Altındağlı engelliler hünerlerini sergiledi






ANKARA (CİHAN)- Altındağ Belediyesi, işitme, görme, zihinsel ve bedensel engelli çocukları keyifli bir programda bir araya getirdi. Çocukların ortaklaşa gerçekleştirdiği etkinliklerde, istendiğinde tüm engellerin nasıl aşılabileceği bir kez daha ortaya kondu.

Ulucanlar Yarı Açık Cezaevi Kültür ve Kongre Merkezi´nde düzenlenen programda, Altındağ Belediye Başkan Yardımcısı Yunus Keleş, belediye meclis üyeleri, Altındağ Belediyesi kadınlar eğitim ve kültür merkezleri ile gençlik merkezlerinin sorumluları, Altındağ bölgesinde bulunan özel eğitim kurumlarının yöneticileri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Sahne alan Çağdaş Eğitim Uygulama Okulu öğrencileri, 'Ispanaklı Yumurta' gösterisi ile izleyenleri güldürdü. 'Engeller' konulu tiyatro oyunuyla beğeni toplayan Beşikkaya Gençlik Merkezi üyesi gençlerin ardından da Ulubey Gençlik Merkezi öğrencileri 'Karagöz' oyunu sergiledi. Cam Ustası Feridun Pekeş´in canlı performansı ile sona eren programın ardından engelli gençler, Ulucanlar Yarı Açık Cezaevi Sanat Sokağı sanatçıları ile atölye çalışmasında bir araya geldi.

Farklı yaş gruplarından engelli çocuklar, sanatçılar ile birlikte ebru yaptı, seramik figürleri işledi, sulu ve pastel boyalar ile tuvallere hayal güçlerini yansıttı. Çocuklar, atölye çalışmasının ardından, Ulucanlar Yarı Açık Cezaevi Yemek Salonu´nda aileleri ve öğretmenleri ile birlikte yemek yedi.


CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.