Amerikalı Yahudiler Obama'yı destekledi

07 Kasım 2012 Çarşamba 13:01
Amerikalı Yahudiler Obama'yı destekledi






TEL AVİV (CİHAN)- Amerika'daki Yahudilerin yüzde 70'i yeniden seçilen ABD Başkanı Barack Obama'ya oy verdi. İsrail'in Yedioth Ahronoth gazetesinin haberine göre; dün akşam açıklanan sandık çıkış anket sonuçlarına göre bir kez daha Amerikalı Yahudiler ezici bir çoğunlukla Demokrat başkan adayı Barack Obama'yı Cumhuriyetçi adaya tercih etti.

İstatistiksel olarak 2008 yılı Yahudi oy oranı ile 2012 yılı sandık çıkış anket bulguları arasında belirgin bir fark yok. Ulusal Yahudi Demokratik Konseyi Başkanı ve CEO'su David A. Harris, Amerikalı Yahudiler arasında Obama'ya verilen bu genel destek hakkında şu şekilde konuştu: Yahudi cemaatinin bugün de, bir kez daha, sağlam bir şekilde Başkan Obama'nın arkasında durduğunu görüyoruz. Amerikalı Yahudilerin bu güçlü desteği gösteriyor ki; Cumhuriyetçilerin 15 milyon dolardan fazlaya mal olan , Yahudi seçmeni etkilemek için yaptıkları negatif reklam, korkutma taktikleri ve yalanlar işe yaramadı.

CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.