Ankara'da bombalı saldırı, 28 şehit 61 yaralı var

Ankara'da Genelkurmay Kavşağı yakınlarında askeri servislerin geçişi sırasında bombalı saldırı oldu. İlk gelen bilgilere göre 28kişinin şehit düştüğü saldırı kırmızı ışıkta beklerken meydana geldi.

17 Şubat 2016 Çarşamba 20:21
Ankara'da bombalı saldırı, 28 şehit 61 yaralı var






Ankara'da bombalı saldırı, 28 şehit 61 yaralı var

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, '28 kaybımız 61 yaralamız var. Bu saldırı askeri personelimize değil, milletimize yapılmış alçakça bir saldırı' dedi.


Ankara bugün akşam saatlerinde çok şiddetli bir patlama ile sarsıldı. Askeri Lojmanlar bölgesinde Genelkurmay Kavşağına uzanan yol üzerinde meydana gelen bombalı saldırı sırasında valilik ilk açıklamasında 11 şehit çok sayıda yaralı olduğunu duyurdu. Bu açıklamanın üstünden bir saat geçtikten sonra katliamın gerçek yüzü ortaya çıktı. Kahpe saldırıda 28 kişinin can verdiği açıklandı. Saldırı sırasında  3 askeri araç ağır hasar aldı. Yaralıların tamamı askeri araçlar içinden hastanele kaldırıldı. Saldırıdan 4 askeri servis aracı etkilendi. Patlama sırasında iki servis aracı boş, bir askeri servis aracınınise dolu olduğu öğrenildi. Patlama sesi TBMM'den de duyuldu. İddiaya göre patlama bir ticari taksiye konulan bomba ile gerçekleştirildi.


DAKİKA DAKİKA ANKARA PATLAMASI: VALİLİK 18 ÖLÜ VAR
Ankara'da Genelkurmay Kavşağı yakınlarında askeri servislerin geçişi sırasında bombalı saldırı oldu. Ankara Valisi, kişinin 18 kişinin hayatını kaybettiğini, 61 kişinin yaralandığını söyledi. İnönü Kavşağı'nda kırmızı ışıkta beklerken meydana gelen bombalı saldırıdan sonra 11 kişinin can verdiği iddiaları henüz doğrulanmadı.

RUS BASINI: 18 ÖLÜ VAR


Ankara'daki patlamanın ardından canlı yayına geçen Rus haber sitesi SputnikNews katliam saldırısında 18 kişinin can verdiğini duyurdu.

Ankara’da akşam saatlerinde askeri servis araçlara yönelik bombalı saldırıda 18 kişi öldü 45 kişi yaralandı.

Başkentin en merkezi yeri olan, askeri kurumların ve lojmanların bulunduğu Devlet Mahallesi'ndeki saldırı, saat 18.30'da, bomba yüklü araçla gerçekleştirildi.

Teröristler, İnönü Bulvarı'nı Dikmen Caddesi'ne bağlayan Merasim Sokak'ta, askeri servis araçlarının yanında bomba yüklü aracı infilak ettirdi. Ankara'nın bir çok yerinde duyulan patlamanın ardından iki askeri servis aracı bir anda alev topuna döndü.


ANKARA VALİSİ: 18 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Ankara Valiliği, Ankara'daki askeri servis konvoyuna bombalı saldırıda 18 kişinin hayatını kaybettiğini, 45 kişinin yaralandığını açıkladı.
Ankara Valiliği, Başkent'te akşam saatlerinde yaşanan patlamaya ilişkin hayatını kaybedenlerin sayısını açıkladı. Valilik, "Patlamada 18 kişinin hayatını kaybettiğini, 45 kişinin yaralandığını" bildirdi.
Sağlık Bakanlığı ise 61 yaralının olduğunu açıkladı. Bakanlık açıklamasında araçlarda 21 cenazenin olduğu duyumunu alındığı bildiriliyor.

OLAY YERİNDE İNCELEME BAŞLADI

Ankara Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri İnceleme ekipleri, askeri servis araçlarının geçişi sırasında meydana gelen patlamanın olduğu yerde çalışmalarına başladı.

İnönü Bulvarı'nı Dikmen Caddesi'ne bağlayan Merasim Sokak'taki olay yerinde çok sayıda ambulans, polis ve itfaiye ekibi çalışmalarını sürdürüyor.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri İnceleme ve Terörle Mücadele ekipleri de olay yerinde incelemelerine başladı.

Patlamanın olduğu yere çıkan tüm caddeler trafiğe kapatıldı. Polis ve asker geniş güvenlik önlemleri aldı.

DAVUTOĞLU'DAN İLK AÇIKLAMA

Başbakan Davutoğlu, patlama sonrası ilk açıklama geldi. Davutoğlu, "Patlama bilgisi geldi, bakacağız" dedi.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Terör Ankara'da alçakça saldırdı. Lanetliyoruz bu saldırıyı. Vatandaşlarımızın en yoğun olduğu bölgelerden birinde bu saldırının gerçekleşmesi terörün alçaklığını ve hainliğini bir kere daha gösteriyor" dedi.
RTÜK'TEN YAYIN YASAĞI

Radyo ve Televizyon Üst Kurulunca, Ankara'daki askeri servis konvoyuna yönelik saldırıya ilişkin yayın yasağı getirildi.


SAĞLIK BAKANLIĞI: PATLAMADAN 4 DAKİKA SONRA AMBULANSIMIZ OLAY YERİNDEYDİ

Ankara'da 5 kişinin öldüğü, 10 kişinin yaralandığı patlamanın ardından Sağlık Bakanlığı, yaralılara müdahale, hastaneye sevk ve tedaviler hakkında bilgi verdi. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, 'Patlamadan 4 dakika sonra ilk ambulansımız olay yerine ulaşmıştır. Hemen ardından 32 ambulansımız olay yerine ulaşarak yaralı sevklerini süratle gerçekleştirmiştir. Yaralılar en yakın hastanelere sevk edilmiştir. Kan ihtiyacımız bulunmamaktadır. Tüm branşlarda uzman hekimimiz mevcuttur. Yoğun bakım, yanık ve ameliyat üniteleri konusunda herhangi bir yer sıkıntısı bulunmamaktadır' denildi. 

Son Güncelleme: 17.02.2016 20:26
Anahtar Kelimeler:
Ankarada Bombalı Saldırı
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.