Arıboğan: Varsayımlar üzerine konuşmayız

19 Temmuz 2011 Salı 00:33
Arıboğan: Varsayımlar üzerine konuşmayız






Futbolda şike operasyonu kapsamında İsviçre'nin Cenevre kentinde UEFA yetkilileriyle bir araya gelen Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanvekili Lütfi Arıboğan ve TFF İcra Kurulu üyesi Kemal Olgaç İstanbul'a geldi. Arıboğan Fenerbahçe suçlu bulunması durumunda ligden düşürülecek mi sorusuna, "Varsayımlar üzerine konuşmamamız gerekiyor. Şu anki hedefimiz belgelere ulaşmak." dedi.

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanvekili Lutfi Arıboğan, federasyonun Hukuk Müşaviri Prof. Dr İrfan Helvacı ve İcra Kurulu üyesi Avukat Kemal Olgaç'tan oluşan TFF heyeti, Türkiye'de devam eden şike soruşturmasına ilişkin UEFA yetkilileriyle görüşmelerde bulundu. Görüşme sonrası Arıboğan ve Olgaç akşam saatlerinde İstanbul'a geldi. Havalimanında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Arıboğan UEFA'nın almış olduğu bir kararın bulunmadığını ve aynı noktada olduklarını söyledi. "Çok başarılı bir toplantı oldu" diyen Arıboğan, "Bu süreçle ilgili, UEFA yetkilileri, Türkiye Futbol Federasyonu olarak konuyla ilgili hassasiyetimizden çok memnunlar. Aynı işbirliğiyle aynı bilgi paylaşımı devam edecek. Tekrardan söylüyorum belgeler gelmediği için süreci hızlandıramıyoruz. Umuyoruz ki en kıza zaman içinde -belgeler bize gelince- süreç hızlanacak ve UEFA ile bu bilgileri paylaşacağız." diye konuştu.

"Savcılık size belgeleri vermek için herhangi bir süre verdi mi? şeklindeki soruyu yanıtlayan Arıboğan şu ifadeleri kullandı: "Soruşturmanın gizliliği olduğu için en kısa zaman içinde dosyayı bize verecekleri kanaati içerisindeyiz. Önümüzdeki günlerde belgeleri almanın beklentisi içerisindeyiz." şeklinde konuştu.

"Soruşturma tamamlandıktan sonra Fenerbahçe suçlu bulunursa küme düşürülecek mi?" şeklindeki soruya ise Arıboğan, "Varsayımlar üzerine konuşmamamız gerekiyor. Şu anki hedefimiz belgelere ulaşmak. Ondan sonra hukukçularımız konuyla ilgili çalışırlar." ifadelerini kullandı.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.