Asker'den Kışanak'a soğuk duş, Burası devletimse çıkın dışarı

Sığınmacılar için ırk ayrımı yapan BDP ve PKK'lılar, Arap, Türkmen ve Süryaniler için hiç bir tepki göstermezken Kobanili sığınmacılar için sınırdan kontrolsüz geçiş yapılmasını istiyor.

22 Eylül 2014 Pazartesi 18:46
Asker'den Kışanak'a soğuk duş, Burası devletimse çıkın dışarı






Asker'den Kışanak'a soğuk duş

Suriye'den gelen sığınmacılarla ilgili son üç gündür sürekli olay çıkaran BDP ve PKK'lı gruplara destek vermek için gelen Diyarbakır Belediye Başkanı Gülten Kışanak sert kayaya çarptı. 1.5 milyon sığınmacı için şimdiye kadar kılını kıpırdatmayan BDP'liler Kobani'den gelenler Kürt sığınmacılar için deyim yerindeyse bölgeyi ayağa kaldırdı. Sığınmacılar için ırk ayrımı yapan BDP ve PKK'lılar, Arap, Türkmen ve Süryaniler için hiç bir tepki göstermezken Kobanili sığınmacılar için sınırdan kontrolsüz geçiş yapılmasını istiyor.

DEVLETİN BANA SÖZ VERDİ

Suriyelilerin sınırdan geçiş yaptığı Suruç'a giden Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Gültan Kışanak ile askerler arasında gerginlik yaşandı.

Askeri taş yağmuruna tutanlara yapılan müdahaleye tepki gösteren Kışanak, askerle konuşurken "Senin devletin bana söz verdi" dedi. Asker de buna karşılık, ''Burası benim devletimse, benim toprağımsa çıkın dışarı" dedi.

Askerin bu sözleri üzerine bir hayli sinirlendiği gözlenen Kışanak "Ne toprağı? Burası senin babanın toprağı değil. Sen nasıl böyle konuşuyorsun?" karşılığını verdi.


Son Güncelleme: 22.09.2014 18:48
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.