Atikhisar Barajı doldu, DSİ vatandaşları uyardı

07 Aralık 2012 Cuma 12:35
Atikhisar Barajı doldu, DSİ vatandaşları uyardı






ÇANAKKALE (CİHAN)- Çanakkale'nin içme ve sulama suyu ihtiyacını karşılayan Atikhisar Barajı'nda doluluk oranı yüzde 93'e yükseldi. DSİ 25. Bölge Müdürlüğü, barajdan Sarıçay'ın yatağına ilave su verildiğini belirterek vatandaşları uyardı.

DSİ 252. Şube Müdürlüğü, Çanakkale Belediyesi aracılığıyla şu uyarıyı yaptı: Uzun süredir devam eden yağışlar nedeniyle Çanakkale içme, kullanma ve sulama suyu ihtiyacını karşılayan Atikhisar Barajı'nda doluluk oranı yüzde 93'e ulaşmıştır. Meteoroloji Müdürlüğü verilerine göre yağışlı periyodun önümüzdeki günlerde de devam edeceği tahmin edildiğinden 1 Aralık 2012 tarihinden bugüne kadar Atikhisar Barajı dip savağı ve sulama ana kanalı kullanılarak, Sarıçay yatağına halen kontrollü şekilde su tahliyesi yapılmaktadır. Su miktarına bağlı olarak ilave su akışı olabileceğinden, kentlimizin tedbirli olmaları hususunu bilgilerinize sunarız. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.