Avrasya´nın en büyük tarım fuarı Antalya'da açıldı

05 Aralık 2012 Çarşamba 12:05
Avrasya´nın en büyük tarım fuarı Antalya'da açıldı






ANTALYA (CİHAN)- Türk tarım sektörünü dünya pazarına taşıyan ve uluslararası alım heyetleri ile Türk tarım üreticilerini buluşturan 12. Growtech Eurasıa Uluslararası Sera, Tarım Ekipmanları ve Teknolojileri Fuarı Antalya EXPO Center´da açıldı. 30´un üzerinde ülkenin temsilcilerine ev sahipliği yapan fuarda tarımda son teknolojiler görücüye çıktı.

Üretici ile alıcıyı buluşturarak sektörde önemli bir iş hacmi oluşturan Growtech Eurasia´nın, bu yıl 35 bin metrekarelik alanda 630´un üzerinde katılımcıyı ve 70 bin ziyaretçiyi ağırlaması bekleniyor. Fuarda bu yıl 'Üretimde Biz de Varız' başlığıyla `Tarım ve Kadın´ konusunun ele alınacağı bir de konferans düzenlenecek.

Avrasya´nın en büyüğü olan Growtech´in açılışında konuşan Gıda Tarım ve Havyacılık Bakanlığı Müsteşarı Vedat Mirmahmutoğulları, fuarın tarımın alt sektörlerini ve tarımsal teknolojileri kapsadığını söyledi.

Mirmahmutoğulları, 10 yıl önce dünya tarımında 11. sırada bulunan Türkiye´nin Avrupa birinciliğine ve dünya altıncılığına kadar yükseldiğini kaydetti. Türkiye´nin tarım alanında Avrupa´da `can kulağıyla sözü dinlenen bir ülke´ haline geldiğini belirten Mirmahmutoğulları, gıda güvenirliği konusunda da önemli mesafeler alındığını dile getirdi.

Türkiye´nin gıda güvenliğinde `tarladan sofraya, ahırdan çatala´ anlayışı benimseyerek zincirin tamamını kontrol altına aldığına işaret eden Mirmahmutoğulları, Yaş sebze meyvede üretim 38 milyon ton iken 59 milyon ton zirai ilaç kullanan Türkiye şimdi üretimini 45 milyon tona çıkardı. Ama ilaç kullanımını 37 milyon tona çekerek, eskiden şikayetçi olan Rusya´nın `Bugün en güvenilir ürünü Türkiye´den alıyoruz´ açıklamasına mahzar olmuş, gıda güvenliği açısından performansı artmıştır. diye konuştu.

Bosna Hersek Tarım Bakanı Yardımcısı Suad Camdzıc'in de hazır bulunduğu açılış bölümünün sonunda '5. Growtech Tarım Ödülleri' sahiplerine verildi. Ödüllerin verilmesinin ardından fuarın açılış kurdelesi kesildi.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.