Avustralya askerleri, Doğu Timor'dan çekilmeye başladı

29 Kasım 2012 Perşembe 16:12
Avustralya askerleri, Doğu Timor'dan çekilmeye başladı






SİDNEY (CİHAN)- Doğu Timor'da görev süresini tamamlayan 400 Avustralyalı barış gücü askeri, ülkeye dönmeye başladı. Avustralya liderliğindeki Uluslararası Barış Gücü askerlerinin adadan ayrılması dolayısıyla başkent Dili'de tören düzenlendi.

Törene katılan Doğu Timor Genelkurmay Başkanı David Hurley, Avustralya askerlerinin ülkedeki misyonunun sona erdiğini söyledi. Hurley Uluslararası Barış Gücü, bu ülkede güvenlik operasyonlarını tamamladı. Avustralya ve Yeni Zelanda askerleri tüm ekipmanları ile tekrar ülkelerine dönüyorlar dedi. Genelkurmay Başkanı Hurley, ülkenin istikrara kavuşması ve barışa katkılarından dolayı askerlere teşekkür ederek Uluslararası Barış Gücü, altı yıldan fazla burada bizim en yakın komşumuz ve iyi dostumuz Doğu Timor'da güvenliği sağladı dedi. Bu arada Doğu Timor güvenlik güçlerinin de çok geliştiğini ve ülkede istikrarın sağlanmasında yeterli olduğunu belirten Hurley Biz ulusal seçimlerin başarılı bir şekilde geçtiğini gördük ve yeni bir hükümetin kurulmasına tanık olduk. Ayrıca bağımsızlıklarının 10. yıldönümünü kutladılar. Bunların her biri ülkedeki istikrar adına belirgin ilerlemeleri gösteriyor dedi.
Doğu Timor Başbakan Xanana Gusmao ise zamanında ülkede şiddete son verilmesi için uluslararası yardıma ihtiyaç duyduklarını hatırlattı. Gusmao Hükümetim ve Doğu Timor halkı adına, Avustralya ve Yeni Zelanda'lı cesur askerlere, ülkemizin istikrara kavuşmasında gösterdikleri hizmetlerden dolayı teşekkür ederim dedi.

2006 yılında çıkan isyan ve ayaklanmaları bastırmak üzere Avustralya bölgeye asker göndermişti. Avustralya liderliğindeki barış gücü askerlerinin çekilmesinin önümüzdeki yıl Nisan ayında tamamlanması bekleniyor.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.