Bakan Günay, Sofya'daki tek camiyi ziyaret etti

07 Kasım 2012 Çarşamba 12:09
Bakan Günay, Sofya'daki tek camiyi ziyaret etti






SOFYA (CİHAN)- Bulgaristan'da temaslarda bulunan Kültür Bakanı Ertuğrul Günay, bugün Sofya'da ibadete açık tek cami Banya Başı Camii'ni ziyaret etti.

1560 yılında Mimar Sinan tarafından yaptırılan cami bu yıl Sofya'da meydana gelen 6,2'lik depremde hasar görmüştü. Camide oluşan çatlaklar tamir ediliyor.

Günay, cami girişinde Bulgaristan Başmüftüsü Mustafa Haci Aliş tarafından karşılandı. Bulgaristan Kültür Bakanı Vejdi Raşidov'un da katıldığı ziyarette, Günay'a cami hakkında bilgiler verildi. Caminin 5 yıl önce kapsamlı bakımdan geçirildiğini belirten Başmüftü Haci, bu yıl meydana gelen deprem sonrası camide çatlaklar meydana geldiğini ve bu çatlakların kapatılması için tamira başlatıldığını dile getirdi.

Bakan Günay, M.Ö. 2. ve 3. yüzyıldan kalma yeraltı mezarlarını da ziyaret ettikten sonra Edirne'ye hareket etti. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.