Bakan Yıldırım'dan Çernobil benzetmesine tepki

07 Aralık 2012 Cuma 15:36
Bakan Yıldırım'dan Çernobil benzetmesine tepki






İZMİR (CİHAN)- Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, İzmir'in Torbalı ilçesinde katıldığı törenden sonra AK Parti ilçe başkanlığını ziyaret etti. Burada, Gaziemir ilçesinde radyasyon sızıntısı iddialarıyla gündeme gelen kurşun fabrikasıyla ilgili soruları cevapladı.

Fabrikada radyoaktif değil kimyevi atık olduğunu, arsanın temizlenip sahiplerine teslim edileceğini belirten Bakan Yıldırım, İzmir'in Çernobil'i şeklindeki haberlerin, Herkes İçin Sağlık temasıyla aday olunan EXPO 2020 sürecine zarar vereceğini, bunu İzmir'in aleyhine kullanabileceklerini söyledi. Yıldırım, Radyasyon cep telefonlarında, televizyonlarda da var. Saç kurutma makinesinden de alıyorsunuz. Burada radyasyonla ilgili sorun yok. Burada aküler, atıklar, kurşunlar çıkarılıyor ve yüzde 90 depolanıyor. Zamanla toprakla karışarak kimyasal reaksiyona giriyor. Bir nükleer atık, bir radyasyon atığı değil, kimyasal bir atık. Orada her ihtimale karşı TAEK tedbirini almış, izole etmiş. Gerekli girişimi başlattık. Burada iddia ortaya atarken doğruluğu ve yanlışlığının ötesinde denizcilikte, bilişimde, sanayide, ticarette ciddi bir atılım içine girmiş İzmir'in bir Çernobil tehdidiyle algılanması, verilecek en büyük zarardır. Bunu EXPO sürecinde aleyhimize kullanırlar. Ben anlatılanlardan, TAEK'in raporundan tatmin oldum. Bunu da İzmirlilerle paylaşıyorum. Atıklardan dolayı Çevre İl Müdürlüğü ceza kesmiş. Sanki bu fabrika birdenbire ortaya çıkmış, durup dururken nükleer patlama olmuş, büyük bir felaket olmuş gibi sunuldu. Böyle bir şey yok. İzmir'e hiç yakışmayacak bir şey. İzmir'in algısı hakkında böyle bir sorumsuzluğu çağrıştıran ifadelerden kaçınılması lazım. Basın mensuplarının, İzmirlilerin gönlü rahat olsun, olay kontrolümüz altındadır. dedi. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.