BAL-GÖÇ Başkanı Özkan: Balkanlar'da huzur istiyoruz

05 Aralık 2012 Çarşamba 13:45
BAL-GÖÇ Başkanı Özkan: Balkanlar'da huzur istiyoruz






BURSA (CİHAN)- Balkan Göçmenleri Derneği (BAL-GÖÇ) Genel Başkanı Doç. Dr. Yüksel Özkan, Balkanlar'da huzur istediklerini söyledi.

Özkan, yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Bursa merkez Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar´ı ziyaret etti. Dündar´a sivil toplum kuruluşlarına verdiği destek nedeniyle teşekkür eden Özkan, önümüzdeki dönemde de ortak projelere imza atmak istediklerini söyledi.

Ördekli Kültür Merkezi´nde gerçekleşen ziyarette konuşan Özkan, kamu yararına çalışan bir sivil toplum kuruluşu olarak yerel yönetimlerle beraber, onlarla iç içe çalışmalar yürüttüklerini ifade etti. Dündar´ın da, geçmişte bir sivil toplum yöneticisi olduğuna dikkati çeken Özkan, kendisinden bugüne kadar büyük destek gördüklerini vurguladı. Balkanlarda yaşanan sıkıntılara değinen Özkan, huzur istediklerini belirtti.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar da Bursa nüfusunun neredeyse yarıdan fazlasının Balkanlardan göç eden vatandaşların oluşturduğunu hatırlattı. Bursa´da yaşayan bu ailelerin Balkanlar´da birinci derece akrabaları bulunduğunu aktaran Dündar, bu bölgelerle sosyal kültürel ilişkileri artırmak için belediye olarak ellerinden gelen çabayı gösterdiklerini vurguladı.

Balkanlar´da oluşacak huzur ve huzursuzluğun burayı da anında etkilediğine değinen Dündar, kardeş belediyelerle yaptıkları işbirliğini her geçen gün daha ileriye taşıdıklarını, bu çalışmaların ülkeler arasındaki ilişlere de katkı sağladığını ifade etti.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.