Balıkesir Belediyesi operasyonundaki 22 kişinin sorgusu sürüyor

01 Aralık 2012 Cumartesi 12:25
Balıkesir Belediyesi operasyonundaki 22 kişinin sorgusu sürüyor






BALIKESİR (CİHAN)- Balıkesir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, Balıkesir Belediyesi'ne yönelik soruşturması kapsamında dün sabah düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 22 kişinin emniyetteki sorguları devam ediyor. Aralarında iki belediye başkan yardımcısının da bulunuğu zanlılar, erken saatlerde sağlık kontrolünden geçirildi. Bazı müteahhit ve esnafların da ifade vermeye çağırıldığı öğrenildi.

Gözaltına alınan Balıkesir Belediye Başkan Yardımcısı ve Kent Konseyi Başkanı Yusuf Özenç ile Başkan Yardımcısı ve Balıkesirspor Başkanı Tuna Aktürk'ün de aralarında bulunduğu 22 kişi, sağlık kontrolünden geçirildi. İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'nde sorguları devam eden zanlılar, saat 08.00 sıralarında sağlık kontrolü için Balıkesir Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Yarın adliyeye sevk edilmeleri bekleniyor.

Zanlılar suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve yönetmek, örgüt faaliyetleri kapsamında ihaleye fesat karıştırmak, rüşvet, irtikap, zimmet, adam öldürmeye teşebbüs ve tehditle suçlanıyor. Gözaltına alınanlar arasında, belediyi tarafından yapılan ihaleleri kazanan bazı müteahhitlerin de bulunduğu öğrenildi.

Bu arada operasyon kapsamında, çoğunluğu müteahhit ve bazıları ünlü işadamları olmak üzere 35 kişi için daha ifadelerine başvurulmak üzere gözaltı kararı çıkarıldığı belirtildi. Organize Suçlar ve Kaçakçılıkla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, bu kişileri tek tek getirerek ifadelerini alıyor. Ayrıca operasyonun, Bursa ve İstanbul polisiyle birlikte yürütüldüğü öğrenildi. Operasyon kapsamında belediye binası, İtfaiye, İmar ve Fen İşleri müdürlükleriyle diğer birimlerde eşzamanlı arama yapılmış, bazı evraka el koyulmuştu. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.