Balıkesir Belediyesi'ne yapılan operasyonda 22 kişi gözaltına alındı (2)

30 Kasım 2012 Cuma 18:19
Balıkesir Belediyesi'ne yapılan operasyonda 22 kişi gözaltına alındı (2)






BALIKESİR (CİHAN)- Balıkesir Belediyesi'ne bu sabah saatlerinde polisin düzenlediği operasyonda, aralarında iki Belediye başkan yardımcısının da bulunduğu 22 kişi gözaltına alındı. Belediye binası ve eklentilerinde yapılan aralamalarda ise çok sayıda evraka el koyuldu.

Balıkesir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın soruşturması kapsamında saat 07.30 sıralarında belediye hizmet binası ve bazı birimleri arandı. Aramalar İtfaiye Müdürlüğü, İmar, Fen İşleri ve diğer birimlerde eşzamanlı yapıldı. Aramalarda belediye binasına çalışanlar dışında kimse alınmazken işlem yapmak için gelen vatandaşlar duruma tepki gösterdi.

Soruşturma kapsamında Belediye Başkan Yardımcısı ve Kent Konseyi Başkanı Yusuf Özen, Belediye Başkan Yardımcısı ve Balıkesirspor Başkanı Tuna Aktürk, MHP'li Belediye Meclis Üyesi Faruk Demiraslan, MHP'li Belediye Meclis Üyesi ve Balıkesir Fırıncılar Odası Başkanı Niyazi Tunç, MHP Merkez İlçe Başkanı Bayram Çılgın, Zabıta Müdürü Hüseyin Turan, İmar Müdürü H.M., Fırıntaş A.Ş. Müdürü U.E. ve Muhasebe Müdürü A.G.'nin de aralarında bulunduğu toplam 22 kişi gözaltına alındı.

Belediye hizmet binası ve bağlı birimlerde yapılan aramalarda, bilgisayar ve evrakların detaylı olarak incelediği bildirildi. Ayrıca Balıkesirspor ve belediyeye yapılan bağışlarla bazı ihalelerin incelemeye alındığı da iddia edildi. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.