Balıkesir Kent Konseyi çevre kirliliğine dikkat çekecek

06 Kasım 2012 Salı 17:31
Balıkesir Kent Konseyi çevre kirliliğine dikkat çekecek






BALIKESİR (CİHAN)- Balıkesir Kent Konseyi Çevre ve Şehircilik Çalışma Grubu, sigara izmaritlerinin yere atılmaması konusunda bilinç uyandırmak amacıyla 7 Kasım Çarşamba günü izmarit toplama etkinliği gerçekleştirecek.

Çevre ve Şehircilik Çalışma Grubu üyeleri tarafından gerçekleştirilecek olan etkinlik, 7 Kasım Çarşamba Günü saat12.30'da Belediye Hizmet Binası önünden başlayıp, Milli Kuvvetler Caddesi, Anafartalar Caddesi'nde devam ederek, Eski Belediye Binası önünde son bulacak. Etkinlikte, yerlere atılmış olan izmaritler, grup üyelerince çöp poşetlerine toplanarak çevrenin temiz tutulması sağlanırken, bu konudaki bilincin de toplumda yaygınlaşmasına katkı sağlanmış olacak.

Gelişmiş ülkelerde, sigara içicileri, sigaralarını kapalı mekânlarda ve ortak yaşam alanlarında içmemekle kalmıyor, aynı zamanda açık alanlarda içtikleri sigaraların izmaritlerini de bu iş için tahsis edilmiş küllüklere atıyor.

Balıkesir Belediyesi de, izmaritlerin yerlere atılmasını önlemek ve çevrenin temiz tutulmasına katkı sağlamak amacıyla 2010 yılı Temmuz ayında, şehrimizin Milli Kuvvetler, Anafartalar, Kızılay ve Atalar caddesi gibi ana arterlerine çok sayıda küllük koymuştu.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.