Başbakan'dan Cerattepe çıkışı: Dava bitene kadar çalışma yok

Başbakan Ahmet Davutoğlu açılış törenleri için geldiği Konya'da şehit ailesini ziyaret etti.

24 Şubat 2016 Çarşamba 20:47
Başbakan'dan Cerattepe çıkışı: Dava bitene kadar çalışma yok







Başbakan'dan Cerattepe çıkışı: Dava bitene kadar çalışma yok

BAŞBAKAN Ahmet Davutoğlu, Artvin Cerattepe'deki maden işletmesiyle ilgili ''Cerattepeki maden işletmesi, mahkeme kararı sonuçlanana kadar çalışmalarını durduracak. Herkes hukuk devletinin gereği olarak mahkeme kararına saygılı olacak. Aynı şekilde izinsiz gösterilerden kaçınılarak şu ana kadar Artvin'de bu anlamda yapılan bazı istismarların da önüne geçilecek'' dedi. Başbakan  Davutoğlu, maden işletmesinin kesinlikle kapalı galeri olacağını ve oradan çıkan madenin de teleferikle Murgul'a taşınıp orada işleneceğini söyledi.
Başbakan Ahmet Davutoğlu, yanında eşi Sare Davutoğlu ve Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile özel uçakla memleketi Konya'ya geldi. Havalimanında protokol üyeleri tarafından karşılanan Başbakan Davutoğlu, Büyükşehir Spor ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından Konya'ya yapılan 42 tesisin toplu temel atma ve açılış törenine katıldı. Salona alkışlar eşliğinde giren Başbakan Davutoğlu, eşi Sare Davutoğlu ile birlikte hemşehrilerini selamladı. Törene, Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan,  Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci de katıldı.

3.5 MİLYAR FİDAN DİKTİK

Başbakan Davutoğlu, çevreye ve yeşile duyarlı olduklarını ve bugüne kadar 3.5 milyar fidan diktiklerini, hedeflerinin dünya nüfusu kadar fidan dikmek olduğunu belirtti.

CERATTEPE KARARI

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Artvin Cerattepe'deki maden işletmesiyle ilgili bugün Çankaya'da Artvin heyetiyle yaptığı görüşmede alınan kararlarıda açıkladı. Cerattepe maden işletmesinin çalışmalarını hukuki süreç sonuçlanana kadar durduracağını açıklayan Davutoğlu şunları söyledi:
''Cerattepe'deki maden işletmesi, mahkeme kararı sonuçlanana kadar çalışmalarını durduracak. Herkes hukuk devletinin gereği olarak mahkeme kararına saygılı olacak. Aynı şekilde izinsiz gösterilerden kaçınılarak şu ana kadar Artvin'de bu anlamda yapılan bazı istismarlarında önüne geçilecek. Biz bu kadar şeffaf ve açık bir şekilde davranırken, bu konunun istismar edilmesine asla izin verilmeyiz. İkinci olarak maden işletmesi kesinlikle kapalı galeri olacak. Bugün veya yarın her ne gerekçe olursa olsun açık galeri uygulamasına geçilmeyecek. Üçüncü olarak galeriden çıkan maden yerinde işletilmeyecek, taşınarak işletilecek. Dördüncü olarak galeriden çıkan madenin Murgul'a taşınması, karayoluyla değil, teleferikle olacak. Beşinci olarak madenin teleferikle taşınması için kesilecek ağaçlar minimum düzeyde tutulacak ve yerine misliyle yeni ağaçlar dikilecek. Bütün bu teminatlar, hem Artvin'in doğal dokusunun korunmasına, hem de vatandaşlarımızın endişelerine verdiği önemi göstermektedir. Bütün bu teminatlara ve doğal dokununu korunması için alınan önlemlere rağmen birileri 'Siz hangi tedbirleri alırsanız alın biz zenginliklerimizin yer altında kalmasını istiyoruz' derse, bunu da hoş karşılamamız mümkün değildir. Hele hele buradan hareketle bir takım illegal gösteriler yapılmaya devam edilirse, Artvin'de de ve Türkiye'nin her yerinde kamu düzeni kesinlikle muhafaza edilecektir. Bu çervede hem çevremizi koruyacağız hemde yeraltı zenginliğimizi ekonomimize kazandıracağız. Herkesinde bu hukuki sureçe saygı göstermesini bekliyoruz. Nasıl bu hukuki sürece saygı bağlamında bugün bu görüşmeler yaptıysak bütün Artvinli kardeşlerimize buradan sesleniyorum, bunu istismar eden çevrelerede hiçbir şekilde prim vermeyiniz.''
Başbakan Davutoğlu, konuşmasının ardından tesislerin açılışlarını gerçekleştirdi.

42 TESİS AÇILIŞI

Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından 1 milyar 171 milyon liraya mal olan 42 tesis arasında; 8 baraj ve depolama tesisi, 4 sulama tesisi, 1 iletim kanalı, 8 gölet ve sulama tesisi, 15 taşkın koruma tesisi, 2 çevre projesi, 2 ormancılık, 1 milli park ve 1 meteoroloji projesi bulunuyor.

BAŞBAKAN ŞEHİT AİLELERİNE TAZİYE ZİYARETİNDE BULUNDU

Başbakan Ahmet Davutoğlu, eşi Sare Davutoğlu ile birlikte, Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından Konya'ya yapılan 42 tesisin toplu temel atma ve açılış töreninin ardından, Şırnak'ın Cizre İlçesi'de geçen 5 Şubat günü PKK'lı teröristlerin silahlı saldırısı sonucu yaralanan ve tedavi gördüğü GATA'da 12 Şubat günü şehit düşen 3 çocuk babası Özel Harekat Polisi Kemal Yılmaz'ın, ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

DAVUTOĞLU, ŞEHİT BABASINI ABDULLAH GÜL İLE GÖRÜŞTÜRDÜ

Ziyaret sırasında şehit Kemal Yılmaz'ın babası İhsan Yılmaz'ın, yıllar önce 11'nci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Almanya'da karşılaştığını ve orada tanışıp elini sıktığını ve yeniden karşılaşıp elini sıkmak istediğini belirtmesi üzerine Başbakan Davutoğlu'nun, "O zaman telefon açayım, size görüştüreyim" diyerek Abdullah Gül'e telefon açıp, şehit babasıyla görüştürdüğü öğrenildi. Gül'ün de şehit babasını İstanbul'a davet ettiği belirtildi.

Başbakan Davutoğlu, daha sonra geçen yıl 11 Kasım günü Diyarbakır'ın Silvan İlçesi'nde PKK'lı teröristlerin TOMA aracına düzenlediği roketatarlı saldırıda şehit düşen polis memuru Arif Demir'in, ailesini ziyaret edip, taziyede bulundu. 
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Konya Dedeman Otel'de düzenlenen ' Konya Ekonomi Ödülleri 2015' adlı ödül törenine katıldı. Burada yaptığı konuşmasında terör olaylarına değinen ve birlik, beraberlik mesajı veren Başbakan Davutoğlu, Diyarbakır Cizre İlçesi'nde şehit düşen özel harekat polisi Kemal Yılmaz'ın ailesini ziyaret ettiğini ve orada şehit babası Kemal Yılmaz ile aralarında geçen diyalogu şöyle anlattı: "Bir şehidimizin mübarek babası İhsan amca, 'Sizi bekliyorduk, sağ olun' dedi. Gözleri doldu. 'Ben hep evlat acısı çekmeyeyim diye dua etmiştim, ama rabbim beni şehit babası olmayı nasip etmiş. Bugün ülkenin Başbakanı, beni ziyaretime geliyor. Bu ne büyük şeref. Ben sizi televizyonda izlerken hürmetten ayağa kalkarım' dedi. Düşünün ben ona teselliye gitmişim o bana güç veriyor. Ben de ona dedim ki; 'Şehit babası olmanın makamı, başka hiçbir makamla karşılaştırılmaz. Hürmet bizden sizedir. Sizden daha büyük makam tanımıyorum. Hiç bir makam Başbakanlık dahil, bir şehit babasının, bir şehit anasının ulaştığı makamdan daha aziz değildir."

BU ÜLKENİN BÖLÜNMESİNE ASLA VE ASLA İZİN VEREMEYECEĞİZ

Başbakan Davutoğlu, Ankara'daki terör saldırısını gerçekleştirdiği iddia edilen teröristin Van'daki taziyesine katılan HDP Van Milletvekili Tuğba Hezer'i eleştirip, "Biz taziyelerimize yanıyoruz. Bakıyorsunuz haince bir saldırıyı, haince bir masum insanlara dönük, kimi öldürdüğü bile belli olmayacak şekilde cinayeti işleyen bir katilin taziyesini yapan milletvekili çıkabiliyor bu ülkede. Biz yüreğimizle bu ülke evlatlarının her birini içimizde derinden acısını hissederken, birileri Türkiye'nin üzerinde oyun oynayan dış mihrakların piyonu olarak bu ülkeyi karıştırmak istiyor. Bu ülkenin ilk başkentinden, bu toprakların ilk başkentinden, başkentler başkentinden ifade ediyorum. Tek birimiz kalana kadar bu ülkenin bölünmesine asla ve asla izin veremeyeceğiz" dedi.

Konya Ekonomi Ödülleri 2015' adlı ödül törenine katılan Başbakan Ahmet Davutoğlu, Konya Ticaret Odası, Konya Sanayi Odası ve Konya Ticaret Borsası'nda 40 ve 35'inci yılını dolduranlar, Türkiye'nin 500 büyük sanayi kuruluşu içinde yer alan Konyalı firmalara, 2015 yılında kurumlar ve gelirler vergisinde dereceye girenlere ödüllerini verdi. Geceyi Konya'daki konutunda geçirecek olan Başbakan Davutoğlu, yarın Konya Ticaret Borsası'nda düzenlenecek olan 'Borsa İstanbul ve Borsa Konya arasındaki  İş birliği  Anlaşması ve Gong Töreni'ne katılacak.

Son Güncelleme: 24.02.2016 21:01
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.