Başbakanlık koltuğuna son kez oturan öğrenciden seçim mesajı

Başbakan Binali Yıldırım, Çankaya'da düzenlenen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda koltuğunu 11 yaşındaki ortaokul öğrencisi Esma Taşyürek'e teslim etti

23 Nisan 2018 Pazartesi 12:24
Başbakanlık koltuğuna son kez oturan öğrenciden seçim mesajı






Başbakanlık koltuğuna son kez oturan öğrenciden seçim mesajı


23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda bugün Türkiye'nin yönetimi çocuklara geçti. Başbakanlık koltuğu son kez Esma Taşyürek tüm çocuklar adına ülkeyi yönetti.

Başbakan Binali Yıldırım, Çankaya'da düzenlenen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda koltuğunu 11 yaşındaki ortaokul öğrencisi Esma Taşyürek'e devretti. 


Başbakan Yıldırım yaptığı açıklamada, "23 Nisan çocuk bayramı, Türkiye Cumhuriyeti kurulmadan kabul edilen ilk resmi bayramdır. Bu bayramın bir hikayesi var. Aziz milletimiz, Birinci Dünya Savaşı'ndan sonra yenik düşmüş, ülkemizi işgal edenlerle amansız bir mücadeleye girişmiştir. Bu mücadelede, kadın, erkek, ihtiyar birçok kişiyi bu savaşlarda şehit verdik. Birçok çocuğumuz yetim, öksüz kaldı. 23 Nisan'da Meclis açıldığında ulusal egemenliğimiz bütün dünyaya duyuruldu. Gazi Mustafa Kemal Atatürk çocuklarımız için büyük bir bayram, şenlik düzenledi. Çocuklarımızın inançlarının, umutlarının artması için düzenlenen bu bayram çok büyük ilgi gördü. Bu bayramı dünyanın her yerine armağan eden bir ülkeyiz. Gençlerimizin ve çocuklarımızın en iyi şekilde yetişmesi için var gücümüzle çalışıyoruz, gayret ediyoruz. 23 Nisan Bayramı'nızı kutluyorum. Bakanlar Kurulu bugün sizin. Sözü başbakanınıza bırakıyorum" dedi.

23 Nisan'da Başbakanlık koltuğuna oturan Esma Taşyürek yaptığı konuşmada, "Herkese nice mutlu bayram diliyorum. Bizlere bu bayramı armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve aziz şehitlerimize, gazilerimize saygılarımı sunuyorum. Sevgili arkadaşlarım hepnizin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nız kutlu olsun" diye konuştu.

"Son kez Başbakanlık koltuğunda oturuyorsunuz bununla ilgili ne düşünüyorsunuz?" sorusuna yanıt veren Esma Taşyürek, "Halkımız 24 Haziran'da en doğru olana karar verecektir" dedi.

İSTANBUL VALİSİ DAHA ÇOK OYUN ALANI İSTEDİ

İstanbul Valisi Vasip Şahin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla koltuğunu 8. sınıf öğrencisi Sahra Tütüncü'ye devretti. Tütüncü, "Oyun alanları bence yeterli değil, arttırılması gerekiyor. Çünkü çocuklarımız istedikleri gibi dışarı çıkamıyor. Daha rahat oynayabilecekleri yerlerin olması gerekiyor. Bu yüzden oyun alanlarımızın arttırılması gerek." dedi

İstanbul Valisi Vasip Şahin'in koltuğuna 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Çatalca Şehit Kurmay Albay Gökhan Peker İlkortaokulu 8. sınıf öğrencisi Sahra Tütüncü oturdu.

Vali Şahin, 23 Nisan dolayısıyla Valiliğe gelen Çatalca Şehit Kurmay Albay Gökhan Peker İlkortaokulu öğrenci ve öğretmenlerini kabul salonunda karşıladı. Şahin, konuklarıyla tek tek ilgilenerek çiçek takdim etti.

Daha sonra Vali Şahin, makamını 8. sınıf öğrencisi Sahra Tütüncü'ye bıraktı.

Tütüncü, öncelikle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutlayarak, dünyada çocuk bayramı olan ve bunu dünya çocuklarına armağan eden bir ülkenin vatandaşı olmaktan gurur duyduğunu dile getirdi.

"OYUN ALANLARI BENCE YETERLİ DEĞİL"

Tütüncü, trafik sorununa yönelik bir projesi olup olmadığı sorusuna, toplu ulaşımın artmasıyla, raylı sistem projeleriyle trafik sorununun daha iyi çözüleceği yanıtını verdi.

"Çocuklar için oyun parkları yeterli mi, arttırılabilir mi?" sorusu üzerine Tütüncü, "Oyun alanları bence yeterli değil, arttırılması gerekiyor. Çünkü çocuklarımız istedikleri gibi dışarı çıkamıyor. Daha rahat oynayabilecekleri yerlerin olması gerekiyor. Bu yüzden oyun alanlarımızın arttırılması gerek." dedi.

Teknoloji bağımlılığı hakkındaki görüşü sorulan Tütüncü, "En büyük sorumluluk ailelere düşüyor. Çocuklara küçük yaşlarda telefon ve tablet vermemeleri gerekiyor. Sosyal medyayı herkes gibi ben de kullanıyorum. Ama kontrollü bir şekilde kullanıyorum. Çünkü pek güvenli bir yer değil. Her an bütün bilgilerimiz paylaşılabilir. O yüzden ailelerimizin denetimi altında kullanmamız gerekiyor." diye konuştu.
 

Son Güncelleme: 23.04.2018 14:31
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.