Başkan gözaltına alındı, Trabzon hisseleri yüzde 15 düştü

11 Temmuz 2011 Pazartesi 19:00
Başkan gözaltına alındı, Trabzon hisseleri yüzde 15 düştü







Futbolda şike operasyonu devam ederken, borsaya yansımaları da sürüyor. İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) Ulusal 100 Endeksi'nin ikinci seansında en çok değer kaybeden hissesi Trabzonsporunkiler oldu. Hisseler günlük yüzde 15 değer kaybetti. Operasyon kapsamında bugün Bordo-Mavililerin başkanı Sadri Şener sabah saatlerinde gözaltına alınmıştı.

Borsada hisseleri değer kaybedenler arasında üst sıralarda yer alan bir başka takım da Beşiktaş oldu. Siyah-beyazlıların hisseleri günü yüzde 3,93 değer kaybıyla tamamladı. Operasyon kapsamında Beşiktaş yöneticilerinden Serdal Adalı ile Teknik Direktör Tayfur Havutçu ifadeleri alınmak üzere emniyete çağrıldı. Kulübün eski menajerlerinden Sinan Engin de ifade vermek için emniyete çağrılanlar arasında yer alıyor.

Operasyonlar kapsamında henüz Galatasaray'dan ifadeye çağrılan olmadı. Ancak Sarı-Kırmızılıların borsadaki hisseleri de en çok değer kaybeden 10 hisse listesinde bulunuyor. Borsada ikinci seans sonu itibarıyla en çok değer kaybeden 10 hisse senedi ile değişim oranları şöyle:

Hisse adı Değişim oranı (Yüzde)

TRABZONSPOR SPORTIF YAT. VE TIC. A.S. -15.0

HEDEF MEN. KIY. YAT. ORT. A.S. -5.8

KARSU TEKSTIL -5.29

ATA YAT.ORT. -4.26

DAGI GIYIM SANAYI VE TICARET A.S. -4.14

BESIKTAS -3.93

RHEA GIRISIM SERMAYESI YAT. ORT. -3.91

GALATASARAY -3.81

GARANTI FAKTORING -3.52

ANADOLU CAM -3.21

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.