Bayırbucak Türkmenleri için Çankaya Köşkü'nde kritik toplantı

Çankaya Köşkü yeni hükümet kurulmadan önce tarihi bir toplantıya ev sahipliği yapıyor. Başbakan Davutoğlu Suriye gündemli güvenlik toplantısı düzenleycek. Çankaya Köşkü'nde saat 13.00'de başladı. toplantıda Suriye'de Türkmenler'in durumu ağırlıklı olarak ele alınacak.

22 Kasım 2015 Pazar 13:58
Bayırbucak Türkmenleri için Çankaya Köşkü'nde kritik toplantı






Bayırbucak Türkmenleri için Çankaya Köşkü'nde kritik toplantı

Suriye ordusu ve Rus uçakları ile birlikte IŞİD teröristlerinin açık hedefi haline gelen Bayırbucak Türkmenleri'nin son durumu Ankara'da ele alınıyor. Çankaya Köşkü'nde yapılan toplantıda Genelkurmay ve MİT'ten gelen son bilgiler de masaya yatırılıyor. Türkiye'nin gönderdiği insani yardımların artarak sürdüğü Türkmenlerin sınır bölgesinde can güvenliğinin sağlanmasıyla ilgili Genelkurmay'ın yürüttüğü çalışmalar hakkında Başbakan Ahmet Davutoğlu'na bilgi verildi. MİT ise bölgedeki terörist hareketlilik hakkında Bakanlar Kurulu'nda ilgili bakanlıklara bilgi sunuyor..

ÇANKAYA KÖŞKÜ'NDE KRİTİK TOPLANTI

Başbakan Ahmet Davutoğlu Suriye  gündemli güvenlik toplantısı düzenleycek. Çankaya Köşkü'nde saat 13.00'de başladı. toplantıda Suriye'de Türkmenler'in durumu ağırlıklı olarak ele alınacak.

Başbakan Davutoğlu'nun başkanlık edeceği güvenlik toplantısına Dışişleri Bakanı Feridun Sinirlioğlu, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, üst düzey komutan ve istihbarat yetkilileri katılacak.

DAVUTOĞLU TELEFONLA BİLGİ ALDI

Başbakan Davutoğlu'nun dün de Rus uçaklarının desteğiyle  Bayırbucak bölgesine yönelik saldırılarına ilişkin Genelkurmay Başkanı Orgeneral  Orgeneral Hulusi Akar ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan ile görüşerek son durumla  ilgili bilgi aldığı belirtildi.
 
Davutoğlu'nun söz konusu saldırılarla ilgili Genelkurmay Başkanı  Orgeneral Akar ile telefonda görüştüğü ve son durumla ilgili bilgi aldığı ifade  edildi. Başbakan Davutoğlu'nun, MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ı da Başbakanlık  Resmi Konutu'na çağırarak, sürecin istihbari boyutuyla ilgili bilgi aldığı ve  gerekli talimatları verdiği kaydedildi.
 
BAKANLIKTA TELEFON DİPLOMASİSİ 

Başbakanlık kaynakları, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi Dönem  Başkanlığı'na da bir mektup gönderilerek, BM'nin bir an önce konuyu ele almasının  talep edildiğini bildirdi. Yetkililer, Davutoğlu'nun talimatıyla Dışişleri Bakanı Feridun  Sinirlioğlu'nun da dün gece yarısından sonra ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'i  aradığı ve bu görüşmede durumla ilgili değerlendirme yapıldığını belirtti.
 
Rus tarafıyla da temasın sürdürüldüğü ve konuyla ilgili hassasiyetin  net bir şekilde iletildiği kaydedildi.

Son Güncelleme: 22.11.2015 14:03
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.