Beyaz Show’a telefonla bağlanan Ayşe öğretmen hakim karşısına çıktı

Beyaz Show’a telefonla bağlanarak Güneydoğu'da yapılan operasyonları eleştiren öğretmen Ayşe Çelik, İstanbul Bakırköy Adliyesi’nde hakim karşısına çıktı.

24 Eylül 2016 Cumartesi 08:39
Beyaz Show’a telefonla bağlanan Ayşe öğretmen hakim karşısına çıktı







Davanın çok sanıklı olması ve izleyicilerin fazla olmasından kaynaklı duruşma konferans salonunda görüldü.

Çok sayıda siyasetçi, aydın, akademisyen, insan hakları savunucusunun izlediği duruşmanın yapıldığı salon doldu.

Ayşe Öğretmen olarak bilinen Ayşe Çelik, mesleğinin sorulması üzerine "Çalışmıyor olsam da öğretmenim" yanıtını verdi.

Çelik, savunmasında "Ülkenin güneydoğusunda bir çok kentte hayat felç oldu. Ben mağduriyetlerin tanığıyım. Ölen, ağlayan, aç kalanlar için farkındalık yaratmaya çalıştım.Beyaz Show'da düşüncelerimi paylaştım. Ancak o gün herkes alkışlamış iken akabinde öğretmen olmadığım söylenerek, terörist ilan edildim ve medya eliyle linç edildim. Söylediklerimin arkasındayım. Ölçüt düşünce ve ifade özgürlüğüdür" dedi.

Ayşe Çelik'in ardından davanın diğer sanıkları söz aldı.

Beyaz Show’a telefonla bağlanarak “Çocuklar ölüyor, sessiz kalmayın” diyen öğretmen Ayşe Çelik, savunmasında "Ülkenin güneydoğusunda yaşamı felç eden olaylar yaşandı. Silvan da olayların yaşandığı merkezlerden biri. Sivil yaşam alanlarındaki çatışmaların mağdurlarından biri de benim. Art niyetsiz, kimseyi övmeden söylediğim sözler örgüt propogandası kapsamına alındı. Söylediklerimin arkasındayım. Yine aynısını söylüyorum" dedi.

Kanal D program sorumlusu Kadir Turnalı yazılı olarak verdiği savunmasında "Programa teknik sebeplerle müdahale etme şansım olmadı" dedi. Tanrıkulu'nun avukatı ise "Söz konusu programda terör örgütü propogandası yapılmamıştır. Müvekkilim bu yöndeki iddiaları programdan sonra duymuştur" dedi.

Bunun üzerine çeşitli mesleklere mensup aydınlar, Ayşe Çelik’in telefonda söylediği sözlerin terör propagandası kabul edilemeyeceğini, barış isteğinden ibaret olduğunu belirterek “eğer Ayşe Öğretmenin söyledikleri suçsa biz de bu suça ortak oluyoruz” diyerek kendilerini Bakırköy Cumhuriyet Savcılığı’na ihbar etmişlerdi. Bakırköy Cumhuriyet Savcısı İdris Kurt, Ayşe Çelik’le birlikte sayıları 40 olanbu kişilerin de terör propagandası suçuna ortak oldukları gerekçesiyle Ayşe Öğretmen’le birlikte yargılanmasına karar verdi.
Son Güncelleme: 24.09.2016 15:12
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.