Beylikdüzü Belediyesi, engelli vatandaşlar için kütüphanesini yeniledi

29 Kasım 2012 Perşembe 17:36
Beylikdüzü Belediyesi, engelli vatandaşlar için kütüphanesini yeniledi






İSTANBUL (CİHAN)- Beylikdüzü Belediyesi Merkez Kütüphanesi'nde görme engelliler için Braille alfabesi, kabartma klavye, sesli yazılım programı ve sesli okuma makinesini hizmete sundu.

Görme engelli vatandaşların bilgi kaynaklarına erişmesi için başlatılan projede, sesli okuma makinası ile kütüphanedeki bütün kitaplar bilgisayar ortamına yüklendi. Aynı anda birden çok kişinin kullanabilmesi için cd ve mp3 çalar cihazlar da kullanıma sunulurken, görme engelliler yazılım programı ile de Boğaziçi Üniversitesi vasıtasıyla dünya sesli kitap koleksiyonuna erişim sağlandı. Ayrıca farklı rahatsızlığı olan bireyler için de çeşitli kaynaklar kullanıma sunuldu.

Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun, görme engelliler için hazırlanan bu sistemin sadece Beylikdüzü için değil İstanbul'a hizmet verebilecek kapasitede olduğunu dile getirerek, şu açıklamayı yaptı:

Kültür merkezimizde Türkiye'nin en modern kütüphanelerinden birini hazırladık. Şu an 7 bin olan kitap sayısı 25 bine ulaşacak. Bu güzel kütüphane hizmetini engelli vatandaşlarımıza da sunmamız gerektiği için, bölgede bir ilk olan sesli okuma sistemini kurduk. Engelli vatandaşlarımız bu sistem ile önce kitabı taratacak, sonra bunu bilgisayardan sesli olarak dinleyebilecekler. Ayrıca görme engelli klavyesi ile de bu işlemleri basitçe gerçekleştirebilecekler.

CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.