Binlerce ağaçtan zeytin toplayan cezaevi, ürününü fabrikalara satacak

06 Kasım 2012 Salı 17:37
Binlerce ağaçtan zeytin toplayan cezaevi, ürününü fabrikalara satacak






ANTALYA (CİHAN)- Türkiye'nin en lüks cezaevlerinden Alanya L Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu, 3 yıl önce bahçesine diktiği zeytinlerin hasadını yapmaya başladı.

Mahmutlar beldesinde bulunan cezaevi, 255 dönüm arazi üzerinde bulunuyor. 60 dönümü kapalı cezaevi, 10 dönümü açık cezaevi olarak kullanılan yerleşkenin, geriye kalan 185 dönümü ise ıslah edilerek tarıma elverişli hale getirildi. Sulamak için ise cezaevinin üst kısmında gölet yapıldı.

Cezaevi bahçesinde, çevre düzenleme çalışmaları 2009 yılında başlatılmıştı. Çalışmalarını aralıksız devam ettiren cezaevi, derelerin ıslahı, yabani otların temizliği ve doğal yaşam alanlarına zarar vermeden açılan teraslarda tarım alanları oluşturdu. 3 yıl önce bu alanlara 3 bin 500 adet zeytin ağacı dikildi. Taşların bulunduğu bölgeler bile değerlendirilerek, dikilen zeytin fidanları bu mevsim meyvelerini verdi. İlk hasat, Alanya Cumhuriyet Başsavcısı Yener Yavuz, Cezaevinden Sorumlu Cumhuriyet Savcısı Hüseyin Günay, Cezaevi Müdürü Sabri Karataş'ın katılımıyla başlatıldı. Açık bölümde bulunan hükümlülerce toplanacak olan zeytinler, zeytinyağı fabrikalarına, kurum personeline ve halka satılacak. Bu yıl hasadın verimli olduğunu ifade eden Cezaevi Müdürü Karataş, dikilen ağaçlar sayesinde cezaevi çevresinin yeni bir görünüme kavuştuğunu söyledi.

Cezaevinin, zeytin ve zeytinyağı üreten bir kurum haline geldiğini belirten Karataş, Kurumumuz çevresinde çevre düzenleme ve fidan ekimi çalışmaları aralıksız devam edecek. Eğitim ve sosyo-kültürel etkinliklerde Türkiye genelinde ilk sıralarda olan ceza infaz kurumumuz, yapılan bu çalışmalarla daha iyi noktalara gelecek. dedi.

CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.