Bu kimin TRT'si: Uygur Türk'ü diye Hintlileri gösterdiler

Türk Dünyası'nı en iyi tanıyan, Türk Dünyası'nı kucaklayan kanal olarak bilinen TRT AVAZ. 200 Doğu Türkistan'lı hakkında yaptığı haberde adeta çuvalladı. Siyasilerin arpalığı haline gelen TRT Avaz, 200 Uygur Türk'ünün Çin'e iade edileceği haberinde Hindistanlı gemi yolcularını kullanması konuya duyarlı çevreleri kahretti..

26 Aralık 2014 Cuma 22:56






Bu kimin TRT'si: Uygur Türk'ü diye Hintlileri gösterdiler

TRT televizyonu haberlerinde Doğu Türkistanlı sığınmacı Türkler ölümle pençeleşirken adeta alay edercesine yaptığı haberle tepkileri üzerine çekti. TRT AVAZ'da Tayland hükümetinin Çin'e iade etmeye hazırlandığı Doğu Türkistanlı 200 Uygur Türk'ü ile ilgili haber verilirken utanmadan "Gemi içinde yolculuk yapan Hindistanlı Sihleri' gösterdi.

TRT'nin Türk Dünyası konusunda uzmanlaştığı kanal olan AVAZ'da Doğu Türkistanlı Uygurları tanımayacak kadar görsel açıdan itici çirkin görüntülerle haberi kullanması konuya duyarlı çevrelerin de tepkisini çekti.
Aynı görüntüyü tekrar tekrar kullanan TRT Avaz'da Türk dünyasını tanımayan görüntü yönetmenlerinin kimin torpiliyle işe girdiği ya da hangi İHL mezunu olduğu ise henüz bilinmiyor.
TRT Genel Müdürlüğünün 200 kişinin hayatını ilgilendiren bir konuda, AVAZ kanalı yöneticilerine nasıl tepki göstereceği de merakla bekleniyor.

Son Güncelleme: 26.12.2014 23:01
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.