Bugün Hava nasıl olacak? Meteoroloji'den kar yağışı uyarısı

Türkiye'nin büyük bölümü hafta başından itibaren kar ve soğuk havanın etkisi altına girecek. İç bölgelerde kar yağışı, kıyı kesimlerinde ise yağmur bekleniyor..

23 Aralık 2018 Pazar 13:53
Bugün Hava nasıl olacak? Meteoroloji'den kar yağışı uyarısı






Bugün Hava nasıl olacak? Meteoroloji'den kar yağışı uyarısı


Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin önümüzdeki haftadan itibaren soğuk havanın etkisi altına gireceği uyarısında bulundu. Yapılan son değerlendirmelere göre, Türkiye bu haftadan itibaren soğuk ve kar yağışlı havanın etkisi altına girecek. Hava sıcaklıkları en az 6 derece birden düşerken, don ve buzlanma uyarısı yapıldı. Soğuk ve kar yağışlı hava yeni yılın ilk haftasında da etkili olmaya devam edecek...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, Türkiye 25 Aralık Salı gününden itibaren soğuk ve kar yağışlı havanın etkisi altına giriyor. Balkanlar üzerinden gelecek kar yağışının Trakya, Batı ve Orta Karadeniz, İç Ege ve İç Anadolu bölgesinde kuvvetli olması bekleniyor.

Yapılan tahminlere göre, Türkiye bu hafta ortasından itibaren soğuk ve kar yağışlı havanın etkisi altına girecek. Soğuk ve yağışlı hava yeni yılın ilk haftasında da etkili olacak.

Balkanlar üzerinden gelen soğuk hava dalgasının Trakya’da kar yağışı, İstanbul ve çevresinde karla karışık yağmur olması bekleniyor. Hava sıcaklıklarının ortalama 6 derece birden düşeceği tahmin ediliyor. Yapılan uyarılarda vatandaşların buzlanma ve dona karşı dikkatli olması gerektiği bildirildi. İstanbul'da salı günü başlayacak sağanak yağışın daha sonra kar yağışına dönmesi bekleniyor. 
 

Anahtar Kelimeler:
Bugün Hava Nasıl Olacak?
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.