Bursa´nın en eski mekanlarından olan Mahfel boşaltıldı

03 Aralık 2012 Pazartesi 15:24
Bursa´nın en eski mekanlarından olan Mahfel boşaltıldı






BURSA (CİHAN)- Bursa'nın 150 yıllık çay bahçesi Mahfel, Bursa 6. Asliye Hukuk Mahkemesi'nin verdiği karar gereği işletmeci firma tarafından boşaltıldı. Mahkemenin, mülkiyeti İl Özel İdaresi'ne bağlı olan Mahfel'in tahliyesini istemesine karşı kiracının yaptığı karar düzeltme talebi de reddedilmişti.

Mahkeme kararı üzerine İl Özel İdaresi´nin verdiği 15 günlük sürede tahliyenin gerçekleşmemesi üzerine devreye Yıldırım Kaymakamlığı girdi. Kaymakamlık, bu sabah Mahfel´i boşalttırdı. Mahfel, Bursa İl Genel Meclisi'nin iki yıl önce aldığı karar gereği yeniden ihale yoluyla satışa çıkarılacak.

Mahfel´in boşaltılması vatandaşların tepkisini çekti. Çocukluklarından beri bildikleri Mahfel´i bu durumda görmekten dolayı büyük üzüntü duyduklarını belirten vatandaşlar, sorunların bir an önce giderilmesini istedi. 60 senedir Bursa´da yaşadığını anlatan Ramazan Paşaoğlu, Çocukluğumuzda burada otururduk. Caddede herkes burada buluşurdu. Şu anda hazin bir şekilde boşaltılıyor. Bu görüntü üzdü beni ama inşallah hayırlı olur, daha iyi olur. şeklinde konuştu. Mahfel´in elektrik işini yaptığını anlatan Abdullah Özdemir ise burasının birilerine peşkeş çekileceğini iddia etti.

BİZ GİDERİZ BAŞKASI GELİR AMA BURASI SATILMASIN

İşletme sahibi Halit Deveci ise kendilerinin gidip başkalarının gelmesinin sorun olmadığını belirterek, asıl sorunun binanın özel şahsa satılması olduğunu belirtti.

Bursa İl Özel İdaresi ile SGK arasında bazı binalar için değişim yapıldığına değinen Halit Deveci, Bizi buradan çıkarıp satışa sunmak istediler. Kendilerine bunun en azından belli süre için hukuki olarak mümkün olmadığını söyledik. Bunun üzerine 3,5 yıllık bir hukuki mücadele oldu. Çok sayıda dava oldu. Onların kazandığı, Mahfel Gıda´nın kazandığı davalar oldu. Buranın bir tarihi eser olduğunu, satılmaması gerektiğini, 150 yıllık Bursa´ya ait bir değer olduğunu söyledik. Ancak Bursa İl Özel İdaresi yöneticileri bununla fazla ilgilenmediler. dedi.

Mahfel´in 12 yıllık işletmecisi oldukları için ticari olarak getirisini iyi bildiklerini anlatan Deveci, şöyle konuştu: Onlar bu rakamların çok üstünde burayı satışa çıkardılar. O ihalelerin hepsini mahkeme iptal etti. Bizim kiracılığımız tamamen bitti ama biz bunun takipçisi olup satılmaması için çalışacağız. Çünkü biz burayı Bursa´ya ait bir değer olarak görüyoruz. Bizim başka yerde de işletmemiz olur ama başka Mahfel yok. Burada bir otel veya başka bir proje olmaz.



CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.