Canlar, Kerrariye Derneği ile Ehlibeyt sevgisini konuştu

29 Kasım 2012 Perşembe 13:59
Canlar, Kerrariye Derneği ile Ehlibeyt sevgisini konuştu






ADANA (CİHAN)- Alevilik üzerine yaptığı çalışmalarla bilinen Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Doç. Dr. İlyas Üzüm, sevginin Allah'ın insana verdiği en kutsal duygu olduğunu belirterek, Sevgi, Allah ile başlayıp peygambere kavuşmalı, ondan da Ehli Beyt'e ulaşmalıdır. dedi.

Alevilik kültürünü gelecek nesillere aktarmak için kurulan Kerrariye Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği'nin Aşure günü dolayısıyla organize ettiği Ehli Beyt Sevgisi konulu toplantı Seyhan Otel'de gerçekleştirildi. Vali yardımcısı Mehmet Ali Özkan, Alevi derneklerinin temsilcilerinin katıldığı toplantıda konuşan Doç. Dr. İlyas Üzüm, konferansa ismini veren kelimelerden sevginin iksirli, sıcak, büyüleyici bir yanı olduğunu söyledi. Üzüm, Sevgi olunca akan sular durur, insanın iç dünyasında kıpırdanmalar olur. dedi. Yüce Yaratıcı'nın alemi sevgi üzerine yarattığını kaydeden Üzüm, Her varlık Allah'ın kudret ve sevgisine mazhar olmuştur. Allah yarattığı için sevmiş, sevdiği için yaratmıştır. Dünyaya bir bakın mükemmel bir güzellik yok mu, hangi eşyaya bakarsanız bakın muhteşem bir güzellik görmüyor musunuz. diye konuştu.

Bugüne kadar 124 bin peygamber geldiğine dikkat çeken Üzüm, Ehli Beyt'in son Peygamber Hazreti Muhammed (s.a.v)'in ışığını aldığını her birinin resulullah için çok önemli olduğunu anlattı. Üzüm, her dedenin torunlarına büyük sevgi gösterdiğini kaydederek ancak Hazreti peygamber ile torunları arasındaki ilişkinin her dede torun ilişkisinden farklı olduğuna dikkat çekti. Onların ilahi mesajı yarına taşımak adına yapacakları çalışmaların öneminden kaynaklandığını bildiren Üzüm, şu hadisin şerifin unutulmaması gerektiğini söyledi: Sizleri nimetleriyle donattığı için Allah'ı sevin, beni sevin, Ehli Beyt'imi sevin.

Kerrariye Derneği Başkanı Murat Barbaros, Biz neyiz'in cevabını bulmak istediklerini ifade ederek, Ehli sünnet ile Ehlibeyt'in yapay söylemlerle farklı gösterildiğini bildirdi. Barbaros, Konuşmayınca yanlışlar büyüyor. Ali'siz Alevilik diyecek kadar sözler söyleyenler var. Ehlibeyt Peygamber Efendimizin davranışlarını, ahlakını temsil eder. Hakiki dini taşır. Allah hakiki manada hizmet etmeyi nasip etsin. diye konuştu. Toplantıda okunan Hüseyin adlı şiir de katılanlara duygu dolu anlar yaşattı.

Konferansın ardından konuşan Tarsus Alevi Derneği'nden Akın Polat, daha önceleri Alevi olduğunu söyleyemediğini hatırlatarak, artık dönemin değiştiğini Sünni ve Alevilerin bir araya gelebildiğini bildirdi. Polat, bu birlikteliğin bir dönüm noktası olduğunu anlatarak, Cehaletin ilacı okumaktır, okumaya öğrenmeye önem verelim. dedi.
Tunceliler Derneği Başkanı Yılmaz Zeroğlu, Aleviliğin Kendini bil ile başladığını, İslamiyet'in bu güzel ahlakı tasvip ettiğine dikkat çekti. Bilim ve ilimin dinden ayrılamayacağını anlatan Zeroğlu, Birbirimize hoşgörülü davranalım. Muharrem herkes için Türkiye için hayırlı olsun. diye konuştu.

Kasım dede olarak bilinen Ali Haydar Erzincan ise ülkede kaos çıkarmak isteyenler olduğunu kaydederek, Herkes şunu bilsin ki Alevi ve Sünniler bir bütündür. dedi. Herkesin Aşure'nin içindeki yiyecekler gibi olduğu yerde durması gerektiğini anlatan Erzincan, Böyle olursa birlik ve bütünlük olur, bunun lezzeti de 'Aşure' gibi tatlı olur. 72 millete bir nazarla bakıyoruz. Bizi de aynı nazarla bakılsın. diye konuştu.

Ehli Beyt Sevgisi konulu söyleşinin sponsorluğunu üstlenen Sunar Grup Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Çomu da dedelerin tavsiyeleri ile Ehli Beyt sevgisinde anlatılan kültürü paylaştıklarını bildirdi. Yaratılanı hoşgör Yaradan'dan ötürü kültürünün önemini anlatan Çomu, 2012 yılı güzellikleriyle bambaşka bir başlangıç oldu. Hepimiz belli şuuar sahip kişileriz. Kaynaşma adına gelin tanış olalım, sevelim sevilelim. İfadelerini kullandı.

Vali Yardımcısı Dr. Mehmet Ali Özkan ise Hazreti peygamberin ashabının yıldızlar gibi olduğunu hatırlatarak, Ehli Beyt ve Hazreti Ali de birer yıldızdır. Allah bizi onların aydınlıklarından mahrum bırakmasın temennisinde bulundu.
Bu arada, Vali yardımcısı Özkan, Doç. Dr. İlyas Üzüm ile Sunar Grup Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Çomu'ya katkılarından dolayı birer plaket verdi. Yemeğe katılanlara Muharrem ayının bereketi olarak bilinen Aşure de ikram edildi.
Öte yandan Yüreğir Alevi Derneği 1 Aralık Cumartesi günü Cemevi'nde Aşure günü düzenleyecek.

CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.