Cemaat selde zarar gören Fatih Camisi'nin yeniden açılmasını bekliyor

29 Kasım 2012 Perşembe 17:45
Cemaat selde zarar gören Fatih Camisi'nin yeniden açılmasını bekliyor






Balıkesir'in Marmara ilçesi Avşa Adası'nda 23 Ekim 2012'de meydana gelen sel felaketinde zarar gören Fatih Camisi, 45 günden beri ibadete kapalı. Yaklaşık 70 bin liralık zarar bulunan caminin yeniden açılmasının iki ayı bulacağı öğrenildi.

Sel sebebiyle Fatih Camisi'ndeki parke, halı, ses sistemi ve diğer elektronik cihazlar kullanılamaz hale gelmiş. Merkez Camisi İmam Hatibi Ahmet Aygün, yeniden ibadete açılması için hummalı bir çalışma içinde olduklarını söylüyor. Sel sularının 1 metre yükseldiği caminin içindeki parke ve halılar, suların çekilmesinden sonra çöpe atılmış. Su altıda kalan klima, ses sistemi ve diğer elektronik cihazlar da kullanılamaz hale gelince camide uzun zamandır ibadet yapılamıyor. Kışın 3 bin, yazın 100 bin nüfusa ulaşan Avşa Adası'ndaki vatandaşlar, ibadetlerini diğer camide yapıyor.

İmam Hatip Aygün, Kurban Bayramı'ndan bir gün önce yoğun yağış sebebiyle adada çok sayıda ev ve işyerinin zarar gördüğünü belirterek, En büyük zararı ise Fatih Camisi gördü. Cami, hasarın büyük olması nedeniyle ibadete kapatıldı. Tespitlere göre 70 bin lira civarında zarar var. Balıkesir İl Müftülüğü, Marmara Kaymakamlığı ve hayırsever vatandaşlarımızın katkılarıyla en kısa zamanda camimizin ibadete açılması için çalışmalarımız sürüyor. Cemaatimiz, ibadetlerini diğer camide sürdürüyor. Çalışmaların zamanında tamamlanması halinde iki ay içinde camimiz tekrar açılacak. İmkânı olan vatandaşlarımızdan destek bekliyoruz. Yüce Rabbim, inşallah bize bir daha böyle bir afet yaşatmaz. dedi. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.