Deniz suyu 10 metre birden çekildi; Vatandaşlar şaştı kaldı

Tekirdağ'ın Marmara Ereğlisi İlçesi'nde deniz suyu kıyıdan yaklaşık 10 metre çekildi. Vatandaşların deprem habercisi olarak yorumladığı sıradışı olayın iklim kaynaklı olduğu açıklandı

07 Ekim 2017 Cumartesi 18:55
Deniz suyu 10 metre birden çekildi; Vatandaşlar şaştı kaldı







Marmara'da Ereğli ilçesi açıklarında deniz suyunun çekildiği alanlarda kum adacıkları oluşurken, bazı tekneler ise çekilmenin yaşandığı bölgede karaya oturmuş görüntüsü verdi.

Tekirdağ'ın Marmara Ereğlisi İlçesi'nde deniz suyu kıyıdan yaklaşık 10 metre çekildi. Doğa Hareketleri Araştırma Derneği Başkanı Fuat Agalday, "Deniz çekilme sebebi tamamen iklimsel kaynaklıdır" dedi.

Marmara Ereğlisi kıyılarında son birkaç günde deniz suyu kıyadan yaklaşık 10 metre kadar çekildi. Deniz suyunun çekildiği alanlarda kum adacıkları oluşurken, bazı tekneler ise çekilmenin yaşandığı bölgede karaya oturmuş görüntüsü verdi. İlçe sakinlerinden Ahmet Küçük, "Ben 8 yıldır burada ikamet ediyorum. En son 2 yıl önce denizin böyle çekilmesini gördüm. O zaman da bu kadar çekildiğini görmüştük. Bir hafta önce deniz normal seviyesindeydi. Çekilmeler bir haftada göründüğü gibi oluştu" dedi.

"İKLİMSEL KAYNAKLI"

Doğa Hareketleri Araştırma Derneği Başkanı Fuat Agalday, "Deniz çekilme sebebi tamamen iklimsel kaynaklıdır. Bir de Eylül ve Ekim aylarında ayın çekim gücü dünyamız üzerinde etkilidir. Şu anda zaten dolunay zamanındayız. Herhangi bir anormallik yok" dedi.

Son Güncelleme: 07.10.2017 19:20
Anahtar Kelimeler:
Marmara Ereğlisi
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.