Doktorlara saldıran iki sanık ceza aldı

29 Kasım 2012 Perşembe 21:00
Doktorlara saldıran iki sanık ceza aldı






İZMİR (CİHAN)- İzmir'in Aliağa ilçesinde, doktorlara şiddet uyguladıkları ve hakaret ettikleri iddiasıyla yargılanan 2 sanığa, toplam 15 ay hapis cezası ile 9 bin 80 lira para cezası verildi.

Aliağa Devlet Hastanesi'nde görevli Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Sedat Ekinci'ye, 2011 yılında sözlü ve fiziksel saldırıda bulunduğu öne sürülen S.A. hakkında açılan dava sonuçlandı. Aliağa Sulh Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, S.A.'ya, yaralama suçundan 3 bin lira, hakaret suçundan 10 ay hapis cezası verildi. Mahkeme, sanığın önceden sabıkasının bulunması nedeniyle cezayı ertelemedi.

Yine Aliağa Devlet Hastanesi'nde görevli Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Gülhadiye Akbaş'ı tehdit ettiği iddiasıyla aynı mahkemede yargılanan A.G.'ye, tehdit suçundan 5 ay hapis, hakaret suçundan ise 6 bin 80 lira para cezası verildi. Mahkeme, sanık A.G.'nin sabıkasının bulunmaması nedeniyle hükmün açıklanmasını geriye bıraktı.

Konuyla ilgili İzmir Tabip Odası'ndan yapılan yazılı açıklamada, Hekime şiddetin gerçekleşmemesi için alınması gereken önlemlerin yanı sıra şiddet gerçekleştikten sonra caydırıcı yaptırımların olması da büyük önem taşımaktadır. Bu nedenle Türk Tabipleri Birliği tarafından hazırlanan kanun önerisinin bir an önce gündeme alınması ve yasalaşması gerekmektedir. denildi. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.