Dolandırıcılar ikna etti, polis durdurdu

07 Kasım 2012 Çarşamba 11:00
Dolandırıcılar ikna etti, polis durdurdu






Bursa'da gelinine ev almak için 5 bin lira biriktiren emekliyi dolandırılmaktan polis son anda kurtardı.

Nilüfer ilçesi Yolçatı Mahallesi'nde ikamet eden 2 çocuk babası Ahmet Toker'i (58), arayan kimliği belirsiz bir kişi, kendisini 'başkomiser' olarak tanıttı. Telefonla konuşurken polis telsizi anonslarını da kullanan sahte başkomiser, adının terör örgütüne karıştırıldığını ve hesaplarının örgüt tarafından kullanıldığını söylediği Toker'den yapılacak operasyon için para yatırmasını istedi.

Paniğe kapılan Toker, bir süre önce hayatını kaybeden oğlunun dul kalan eşine ev almak için biriktirdiği paradan 5 bin lirayı yanına alarak hızla evden çıktı. Eşi ise uzun süre telefonla konuşan Toker'in aniden çıkması üzerine '155 Polis İmdat Hattı'nı arayarak, 'Eşim galiba dolandırılıyor' dedi.

İhbar üzerine Bursa Emniyet Müdürlüğü Haber Merkezi, telsiz anonslarıyla bölgedeki ekipleri alarma geçirdi. Toker'in aracının plakasını takibe alan polisler, yaşlı adamı Organize Sanayi Bölgesi PTT Şubesi'ne girerken durdurdu. Karşısında gerçek polisleri gören Toker, uyarıya rağmen 5 bin lirayı verilen hesap numarasına yatırmakta ısrar etti. Polisin uzun süren ikna çabaları sonuç verdi ve Toker parayı yatırmaktan vazgeçti.

EMNİYET GENEL MÜDÜRLÜĞÜ BİR HAFTA ÖNCE UYARI MESAJI ATMIŞ

Gelinine ev almak için biriktirdiği parasını dolandırıcılara kaptırmaktan son anda polis operasyonuyla kurtulan Ahmet Toker, Organize Sanayi Polis Noktası'na gelerek olayla ilgili ifade verdi. Gazetecilere açıklamalarda bulunan Toker şunları kaydetti: "Dolandırıcılar, çok inandırıcıydı. Uzun süre beni telefonla meşgul ettiler. Telefondan telsiz sesleri de geliyordu. Geçtiğimiz hafta da cep telefonuma Emniyet Genel Müdürlüğü bu tür olaylara karşı dikkatli olunması yönünde uyarı mesajı atmıştı. Adımın örgüte karıştığını duyunca paniğe kapıldım. Gelinime ev almak hayali kuruyordum. Polis ekipleri beni son anda kapıdan çevirdi."

Konuşması sırasında gözyaşlarına boğulan Ahmet Toker, vatandaşları, kendilerini savcı ve polis olarak tanıtan kontör dolandırıcılarına karşı uyardı. Toker, "Beni kandırdılar, ama vatandaşlarımız uyanık olsun. Muhakkak olayı emniyeti arayıp bildirsinler." dedi.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.