Dünya Ehl-i Beyt Vakfı'ndan Bozdağ'ın açıklamalarına destek

07 Kasım 2012 Çarşamba 12:11
Dünya Ehl-i Beyt Vakfı'ndan Bozdağ'ın açıklamalarına destek






İSTANBUL (CİHAN)- Dünya Ehl-i Beyt Vakfı Başkanı Fermani Altun, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'ın 'tekke ve zaviyelerin kapatılmasına ilişkin kanunla ilgili adım atılması gerektiği' yönündeki açıklamalarına destek verdi.

Yazılı açıklama yapan Altun, Başbakan Yardımcısı Sayın Bekir Bozdağ'ın tekke ve zaviyeler kanununun kaldırılması hususundaki teklifini destekliyoruz. TBMM'deki diğer siyasi partilerin bu teklife destek vermesi hususunda yarışacaklarına inanıyoruz. ifadelerini kullandı.

Aynı zamanda bu durum siyasetçiler için tarihi bir sınav olacaktır. diyen Altun, sözlerini şöyle sürdürdü: Çünkü tekke ve zaviyeler kanunu; inancı, muhabbeti, tasavvufu, farklı inançları ve inanç mekanlarını yasaklayan Cumhuriyetin en büyük utancıdır. Kısacası inancın devletleştirildiği büyük bir kamburdur. Bu utancın kaldırılmasıyla din ve vicdan özgürlüğünün önündeki engelin kalkmış olacağına inanıyoruz. Böylece, Alevi ve Bektaşilerin, diğer inanç kesimlerinin sistemdeki ana sorunlarındaki en büyük engel kalkmış olacak.

Ayrıca, ölüm oruçlarının sonlandırılması yönündeki çalışmalarından dolayı Adalet Bakanı Sadullah Ergin'e teşekkür eden Fermani Altun, Sayın Sadullah Ergin'in olumlu yaklaşımları ve gayretlerinin bir facianın yaşanmasına engel olacağı inancındayız. dedi.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.