Dünya Şehircilik Günü'nde tarihi konakları gezdiler

06 Kasım 2012 Salı 17:31
Dünya Şehircilik Günü'nde tarihi konakları gezdiler






ADANA (CİHAN)- Adana'nın Kozan ilçesinde faaliyet gösteren Gazi İlköğretim Okulu'nun öğrencileri, Dünya Şehircilik Günü nedeniyle ilçede bulunan tarihi konakları gezdi.

Dünya Şehircilik Günü'nde kentleşmeyi doğru anlamak isteyen öğrenciler, tarihi konakları gezerek yapılan restorasyon çalışmaları hakkında Kozan Belediye Başkan Yardımcısı Zehra Özgan'dan bilgi aldı.

Öğrencileri Kozan'da yapılan restorasyon çalışmaları hakkında bilgilendiren Belediye Başkan Yardımcısı Zehra Özgan, diğer tarihi evlerin restorasyonuna öncülük yapacak olan ve butik otel ve restoran olarak kullanılan Yaverin Konağı restorasyonu ve tarihi Kozan çarşılarını ayrıca restorasyonu devam eden Mustafa Kemal Sokak hakkında bilgi verdi.

Erhan Özberk ve beraberindeki öğrenciler, Başkan Yardımcısı Zehra Özgan'a gösterdiği ilgiden dolayı teşekkür etti.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.