'Ebeveynlerin iyi dilekleri, çocukları kötülüklerden korumaya yetmiyor'

03 Aralık 2012 Pazartesi 15:09
'Ebeveynlerin iyi dilekleri, çocukları kötülüklerden korumaya yetmiyor'






BURSA (CİHAN)- Bursa İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Yusuf Ziya Leventoğlu, özellikle lise çağındaki öğrencilerin; sigara, alkol ve uyuşturucu bağımlılığına düşmemek için arkadaş seçiminde dikkatli olmaları gerektiğini söyledi. Leventoğlu, ebeveynlerin iyi dileklerinin çocukları kötülüklerden korumaya yetmediğin altını çizdi.

İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Gürsu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nde 'Sigara, Alkol ve Madde Bağımlığının Zararları' konulu konferans düzenlendi.

Konferansta konuşan İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Yusuf Ziya Leventoğlu, sigara, alkol ve madde bağımlığının sosyal ve kişisel zararları ile bunlarla nasıl mücadele edileceği hakkında öğrencileri bilgilendirildi.

Toplumun kanayan yaralarından biri olan madde bağımlılığının engellenmesi hususunda ebeveynlere de büyük sorumluluklar düştüğünü hatırlatan Leventoğlu, ailelere, bu alışkanlıklara karşı duyarlı olmalarını ve çocuklarını kontrol altında tutmalarını tavsiye etti.

Anne babaların çocukları için iyi isteklerde bulunmasının, onları günümüz şartlarında kötülüklerden korumaya yetmediğinin altını çizen Dr. Leventoğlu, çocukların korunmasında ebeveynlerin sorumluluklarına dikkat çekti.

Leventoğlu şunları kaydetti: Taşın altına elinizi değil, bedeninizi koymanız gerekiyor. Çocuğunuz sabah evden çıkarken verilen öğütler maalesef bugünün şartlarında yeterli değil. Elbette çocuklarımıza öğüt vereceğiz, onlara tavsiyelerde bulunacağız, onları kötülüklerden korumak için de bazı bilimsel çalışma ve formüllerden yararlanacağız. Asıl olan, çocuklarımızı bu alışkanlıklardan ve kötülüklerden uzak tutmaktır.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.