Elbistanlı bayanlar ev ekonomisine katkıda bulunacak

07 Aralık 2012 Cuma 10:46
Elbistanlı bayanlar ev ekonomisine katkıda bulunacak






KAHRAMANMARAŞ (CİHAN)- Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde SODES Projesi kapsamında Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA), Ekinözü Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen 'Hayata Tutunan Eller ve El Emeği Göz Nuru' projeleri başladı. Proje kapsamında açılan takı tasarım kursuna 20, kuaförlük kursuna 12, kilim dokumaya ise 20 kursiyer katılıyor.
Ekinözü Kaymakamı Abdulhamit Karaca proje ile 3 eğitimciye 4 ay boyunca istihdam imkanı sağlanacağını belirterek, Toplam 52 bayan kursiyerin de ekonomik, sosyal ve kültürel gelişimine katkıda bulunulacak. Bu projenin hazırlanmasında emeği geçen tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. dedi.

Proje Koordinatörü Ali Uzun, 'Hayata Tutunan Eller Projesi ile Takı Tasarım ve Kuaförlük kursları' ile bayanların ekonomik özgürlüğünü kazanmalarını hedeflediklerini ifade ederek, El Emeği Göz Nuru Projesinde amaç unutulmaya yüz tutmuş kilim dokuma sanatının yeniden canlandırılmasını amaçlıyoruz. diye konuştu.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.