Engelli öğrenciler, ürettikleri nikah şekerleriyle harçlıklarını çıkarıyor

06 Aralık 2012 Perşembe 14:31
Engelli öğrenciler, ürettikleri nikah şekerleriyle harçlıklarını çıkarıyor






ANTALYA (CİHAN)- Antalya'nın Manavgat ilçesindeki Dr. Hüseyin Vural İlköğretim ve İş Okulu'nda eğitim gören 97 zihinsel engelli öğrenci, özel günler için şeker yapıyor. 'Üretmek İçin Engel Tanımıyoruz' projesi kapsamında ürettikleri şekerleri satan öğrenciler, okul harçlıklarını çıkarıyor.

Dr. Hüseyin Vural İlköğretim ve İş Okulu teknoloji tasarımı öğretmeni Meryem Rüzgar, yaptığı açıklamada, engelli öğrencilerin hayata tutunmaları ve el becerisi kazanmaları için 'Üretmek İçin Engel Tanımıyoruz' adlı proje başlattıklarını söyledi.
Proje kapsamında özel gün talebine göre bir öğrencinin günlük ortalama 50 nikâh şekeri ürettiğini söyleyen Rüzgar, öğrencilerinin yaptıkları nişan, bebek, kına, doğum günü ve nikah şekerlerinin tanesini 1,5 liradan sattıklarını ifade etti. Rüzgar, Amacımız öğrencilerimizin sosyal hayata var olduklarını göstermek. Öğrencilerimiz özel gün şekerlerini özveri ile severek yapıyor. diye konuştu.

Okullarında 97 engelli öğrencinin eğitim gördüğünü belirten okul müdürü Şerafettin Çetin ise öğrencilerinin 50 çeşit nişan, doğum günü, bebek doğumu ve nikâh şekeri yaptığını dile getirdi. Çetin, öğrencilerinin yaptıkları işle moral değerlerinin yükseldiğini kaydetti.

Engelli öğrenci Selma Ay da günlük 20 nikah şekeri yaptığını ve elde ettiği gelirle de okul harçlığını çıkardığını söyledi.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.