Engelliler, becerilerini kendi günlerinde sergiledi

03 Aralık 2012 Pazartesi 15:37
Engelliler, becerilerini kendi günlerinde sergiledi






ANTALYA (CİHAN)- Antalya'nın Manavgat ilçesinde engelli öğrenciler, söyledikleri şarkılar, sundukları bağlama resitali ve tek perdelik Gökkuşağı isimli tiyatro oyunuyla becerilerini sergiledi.

Manavgat Milli Eğitim Müdürlüğü'nün 3 Aralık Dünya Engelliler Günü etkinlikleri kapsamında Manavgat Anadolu Kız Teknik ve Meslek Lisesi salonunda engelli öğrencilerin sergilediği oyunlar, Kaymakam Emir Osman Bulgurlu, Belediye Başkanı Şükrü Sözen ve İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Kılınç'tan tam not aldı.

Engelli öğrencilere yönelik eğitim veren Manavgat Dr. Hüseyin Vural İlköğretim Okulu Müzik Grubu'nun Üsküdar'a Giderken (Katibim) şarkısını seslendirirken giydiği otantik elbiseler büyük beğeni kazandı.

Kaymakam Emir Osman Bulgurlu, programda çaldığı bağlama eşliğinde Türk halk müziğinden seçme türküler seslendiren görme engelli öğrenci Eray Bolat'ı türküleri yaşatmada geleceğin Aşık Veysel'i olarak gördüklerini söyledi. Bolat'ın çok güçlü müzik kulağı ve bağlama çalma yeteneği bulunduğunu belirten Bulgurlu, yöresel türküleri yaşatma adına görme engelli öğrencilerine her türlü desteği vereceklerini kaydetti.

Toplumsal birliktelik ve kardeşliğin pekişmesinde en zayıf halka olan engellilerin, engellerini aşmada güç birliği yapmak zorunda olduklarını kaydeden Bulgurlu, Engelli kardeşlerimizin yanında yılın bir günü değil, her gün olmalıyız. Eray Bolat kardeşimizin türkü söylemesindeki kabiliyeti bizi gururlandırıyor. Engelli kardeşlerimizin engellerini aşmada her daim yanlarında olduk olmaya da devam edeceğiz. diye konuştu.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.